mithil Zgłoś Napisano 11 Września 2014 Temat ten zakładam za zgodą właścicieli forum i moderatora za co im bardzo dziękuję Sprawa dotyczy mojego kuzyna co w pierwsze święto Bożego narodzenia miał wypadek na motorze. Jechał z 2 kolegami złożyć życzenia świąteczne swojej nauczycielce. Mimo że zima pogoda była odpowiednia na motor. Na prostej, wiejskiej drodze pierwszy z kolegów stracił panowanie nad motorem i się przewrócił, drugi jadący za nim starając się go wyminąć też się przewrócił. Mój kuzyn jechał jako 3 - miał niefajny wybór, uderzyć w któregoś z kolegów co całą drogę zastawili albo zjechać na pobocze i starać się minąć zaparkowany samochód... Uratował kolegów ale sam przewrócił się na motorze i wbił się pod to auto. Prędkość nie była duża, bo by już nie żył. Niestety stracił nerkę, śledzionę i 4 miesiące życia bo był w śpiączce. Doznał urazu mózgowo-rdzeniowego przez co stracił władzę praktycznie nad ciałem. Po 4 tyg. rehabilitacji (koszt wysoki 22 tyś) zaczął się komunikować poprzez tablicę z literami, poruszać ręką oraz siedzieć. Mózg funkcjonuje prawidło bo wszystko rozumie, pamięta wypadek ale ciało uczy się słuchać go dopiero. Aby pomóc mu,zdobyliśmy koszulkę kadry polskiej w siatkówkę z 15 oryginalnymi autografami siatkarzy na licytację dla niego... Niestety organizacje do których się zgłosili nie pomogły bo: "sprawa nie warta zachodu, mamy na niego "1%" a z koszulki dużo nie będzie i szkoda czasu na pisanie raportów". Inna organizacja też lokalna, tylko z innego powiatu powiedziała : "nie możemy przeprowadzić licytacji gdyż miejscowi nam zarzucą że innym pomagamy a swoim nie chcemy" mimo że cała licytacja była przegotowana przez nas na lokalnym festynie, oni musieli tylko podpisać się pod tym... Proboszcz tej parafi gdzie miała być licytacja tak samo stwierdził że nie miejscowemu nie pomoże. Sami nie możemy przeprowadzić licytacji bo w Polsce aby dostać pozwolenie dla osoby prywatnej nie ma szans... Dlatego Daniel sam przy pomocy rodziny stworzył aukcję na allegro aby coś zarobić do kosztownej rehabilitacji. Lecz bez rozgłosu, nie ma szans uzbierać dużo. Dlatego proszę was pomóżcie nam rozreklamować aukcję. Sami staramy się jakoś coś zdziałać, na facebooku jest już akcja, w lokalnym portalu informacyjnym też coś ruszyło. Za zgodą Irminy mogłem tutaj apel zamieścić Nie proszę o pieniądze lecz tylko o reklamę, no chyba że komuś spodobała się ta koszulka, a jest okazja bo mamy Mistrzostwa Świata w Polsce więc to może być super prezent dla wiernego fana Link do aukcji: http://allegro.pl/ko...4590179562.html Link do akcji na facebooku: https://facebook.com...505275706283149 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sivczenko Zgłoś Napisano 11 Września 2014 Wielki szacun dla Was Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qlfon Zgłoś Napisano 11 Września 2014 sam jeździłem, sam miałem dzwona ale i więcej szczęścia więc akcja na FB już puszczona.... Cytuj Qlfon, Lublin Akwarium: 115x84x65, oświetlenie 6x39W T5 + BP XM140, odpieniacz BK200, cyrkulacja: 3x6055,1x6095, obieg: Red Dragon Mini 6000, Poprzednie akwarium Projekt Nautilus: 18,03,2012 - 27.07.2016. Obecnie: prawie FOWLR:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mithil Zgłoś Napisano 11 Września 2014 sam jeździłem, sam miałem dzwona ale i więcej szczęścia więc akcja na FB już puszczona.... Dzięki wielkie, każda nowa osoba która dowie się o akcji jest na wagę złota Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach