Skocz do zawartości
Qbab

sprzedam mikroskop

Rekomendowane odpowiedzi

Dla kazdego kto chce sie pobawić w hodowlę planktonu (zarówno zoo jak i fito) przydatny (sprawdzone)

mikroskop jest zwykłym mikroskopem szkolnym, w podstwaowej konfiguracji daje około 100x powiekszenia (tak mi wynika z porównania z mikroskopami w pracy), istnieje jednak możliwość zdjęcia nasadki na obiektywie co powoduje zmniejszenie powiększenia do około 40-50x, ostrość zadziwiająco dobra (nie spodziewałem się cudów jak zabrałem sie za testowanie) jak na takie mikroskopy, wynika to z w pełni szklanej optyki (mam identyczne okulary jak ten w mikroskopie sygnowane przez PZO)

oświetlenie za pomocą lusterka, można wująć i wsadzić dowolne źródło światła (ja stosuję latarkę diodową - nie grzeje a mocno świeci). pracuje w dużj odległości od próbki, po zdjęciu nasadki jeszcze ta odległość wzrasta tak że mozna obserwować w szalce petriego żywe zwierzaki (np czółki kiełży). Na koniec cena :) 80 zł ale można dyskutować. (mam trzy takie sztuki ale jeden sobie zostawiam wiec dwa są do sprzedania)

214-mik1.jpg

widok całości

214-mik2.jpg

stan soczewek jak widać idealny :)

214-mik3.jpg

nasadka i obiektyw po zdjęciu nasadki

214-mik4.jpg

240 l (120 dł 50 szer 40 wys) + 56 l sump, pompa glowna PH 802, cyrkulacja 900l/h + 500 l/h + 400 l/h + 240 l/h, oswietlenie NOWE 39W aquastar (T5) + 39W 4000K (T5) (12 godzin) + 2 X 39W 5000 K (6 godzin) bez odpieniacza, grzałka 150W, ok 20 kg żywej skały

forum wspinaczkowe Brytan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chciałbym tylko dodać że obecnie został już jeden do sprzedania, poprzedni juz dotarł do odbiorcy i jak na razie po pierwszych obserwacjach ponoć boi się dotykać glonów ;) tyle tam życia.

240 l (120 dł 50 szer 40 wys) + 56 l sump, pompa glowna PH 802, cyrkulacja 900l/h + 500 l/h + 400 l/h + 240 l/h, oswietlenie NOWE 39W aquastar (T5) + 39W 4000K (T5) (12 godzin) + 2 X 39W 5000 K (6 godzin) bez odpieniacza, grzałka 150W, ok 20 kg żywej skały

forum wspinaczkowe Brytan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hahaha mordercze nicienie nadchodza ;) Polecam Qbab'a, transkcja bez zarzutu ;D Pozdrawiam,

M

"""Projekt 300"" - powolne zasiedlanie i szlifowanie szczegolow."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.