Skocz do zawartości
mmaattgg

Rozpoznanie ślimaka, Co to za ślimak?

Rekomendowane odpowiedzi

Czołem wszystkim.

W weekend byłem w erybce i ze skałą od nich przywlokłem jakiegoś dziwnego ślimaka.

Nie ma on żadnej muszelki na sobie, jest różowy jak widać na zdjeciach. Teraz moje pytanie brzmi, czy jest on groźny dla akwarium, co to za ślimak?

Zdjecia za duże a nia mam czasu zmniejszać teraz więc wkleje linki.

http://i60.tinypic.com/k96xr6.jpg

http://i58.tinypic.com/29open5.jpg

@EDIT

Wstawiłem zdjęcie żeby ułatwić sprawę.

foglki.jpg

Edytowane przez mmaattgg (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki właśnie zainfekowalem trojanem kompa,te odnośniki do dzikich stron powinny być zabronione.

4803_4815.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dzięki właśnie zainfekowalem trojanem kompa,te odnośniki do dzikich stron powinny być zabronione.

skoro poprawnie zidentyfikowałeś "ślimaka" to ja już nie będe klikał na zał. link :)

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

d4de0a021b7dcb2f19d2db8c778d364fu426a393.png

Wreszcie zdymisjonowana.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W jaki sposob zainfekowales swoj komputer? Co najwyżej to głowe mozesz miec zainfekowana, bo zdjecia robione aparatem przekraczaja 1mb. Nastepnym razem przemysl zanim cos napiszesz, bo takie pierd... na nic ci sie zda.

foglki.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W jaki sposob zainfekowales swoj komputer? Co najwyżej to głowe mozesz miec zainfekowana, bo zdjecia robione aparatem przekraczaja 1mb. Nastepnym razem przemysl zanim cos napiszesz, bo takie pierd... na nic ci sie zda.

Panie kolego nowy...nie życzę sobie tego typu informacji na priva

cyt"po ch*j piszesz jakies bzdury o trojanach? w glowie ci sie poprzewracalo?"

4803_4815.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panie kolego nowy...nie życzę sobie tego typu informacji na priva

cyt"po ch*j piszesz jakies bzdury o trojanach? w glowie ci sie poprzewracalo?"

Nowy nie nowy, nie znaczy gorszy. Dalej podtrzymuje swoje zdanie, że piszesz bzdury jak rzadko który. Nigdzie tam nie ma trojanów i takie głupot gadanie też powinno być odpowiednio nagradzane. W tym temacie tyle a Pan szanowny niech sie zastanowi zanim znowu takie coś napisze. Pozdrawiam i podtrzymuje pytanie dt. slimaka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie masz fotki z "góry"? Nie pamiętam nazwy, ale żywi się koralami miękkimi (zoa również) - o ile się nie mylę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie masz fotki z "góry"? Nie pamiętam nazwy, ale żywi się koralami miękkimi (zoa również) - o ile się nie mylę.

Właśnie ciężko było go uchwycić, on wychodzi ze skał tylko w nocy. Na reeflexie nie udało mi sie rozpoznać..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najprawdopodobniej jest to Dendronotus frondosus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najprawdopodobniej jest to Dendronotus frondosus

Dzięki za podpowiedź. Po dokładniejsze analizie nazwy która podales, przejrzeniu wiekszej ilosci zdjec, wydaje mi się, że masz racje. Dzięki i temat można zamknąć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.