NOCIO Zgłoś Napisano 17 Października 2014 Moja czerwona Ricordea bardzo się rozrasta i zaczyna parzyć mi wszystkie korale dookoła. Jak można ja delikatnie przesadzić w inne miejsce? Bo pierwsza próba oderwania jednej ze skały skończyła się porażką. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartol Zgłoś Napisano 17 Października 2014 U mnie było to samo, jedyne wyjście to cążki i obcięcie kawałka skały, na którym rośnie i wtedy nie ma problemu. Cytuj Akwarium nr 1: 120/60/55 Akwarium nr 2: 90/50/50 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NOCIO Zgłoś Napisano 17 Października 2014 A jakoś ręcznie, albo nożykiem aby np przenieść jedną sztukę ? Ktoś próbował ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jakub32 Zgłoś Napisano 17 Października 2014 Witam Mnie udało się odkleić od skałki całą Ricordee bez większych problemów potem podzieliłem ją na cztery części i zrobiłem szczepki jakieś pięć dni temu na razie wszystko w ok . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qsy Zgłoś Napisano 20 Października 2014 Sprobuj wyskrobac skale dookola "stopy" grzybka np. cyrklem. Jak juz Ci sie uda to chetnie odkupie sztuke:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jakub32 Zgłoś Napisano 23 Października 2014 (edytowane) Witam NOCIO też byłbym zainteresowany szczepką czerwonej ricordei, ja mam pomarańczową, jeśli chcesz, to zamiana również wchodzi w grę. Moje szczepki po podziale mają się dobrze. Poniżej zdjęcia szczepki i grzybków przed podziałem. Zdjęcia niestety nie oddają piękna koralu. Edytowane 23 Października 2014 przez Jakub32 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qsy Zgłoś Napisano 23 Października 2014 Piekne pomarancze! Tez mam takie ale czerwone to by bylo TO ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach