Skocz do zawartości

Historia edycji

_Artur_

_Artur_

14 minut temu, Arashi_ napisał:

Ehhh ospa... uwielbiam pokolce ale ten czynnik spędza sen z powiek nie jednemu akwaryście.  Już tyle się  naczytałam o popłynięciu całej obsady akwa...  Jestem na etapie planowania obsady pokolcowej i będę się starała dobrać te,, mniej problematyczne,,. Choć oczywiście reguły nie ma, zdaje sobie z tego sprawę. Co do odrobaczania wystarczy maczanie pokarmu,  czy lepiej lać do wody Preis Coly? 

Profilaktycznie do pokarmu powinno wystarczyć. Choć po 2 latach od startu dałbym dawkę do wody. Pokolców nie ma co się bać, tylko muszą być z dobrego źródła, koniecznie po kwarantannie i najlepiej odrobaczaniu. I podstawa to ich temperament. 

Miałem lineatusa, a obecnie mam sohala. Oba pokolce są agresywne. Ale lineatus jako, że był mały to ganiał inne pokolce po całym akwa. Nie było przed nim ucieczki, bo z racji swojego rozmiaru - wciskał się wszędzie. Natomiast sohal ma ponad 20cm i siłą rzeczy wiele miejsc jest dla niego niedostępne gdyż jest za duży. Gdy pogoni niektóre mniejsze pokolce to one wiedzą gdzie się skutecznie schować. Ale obecnie on się denerwuje tylko przy karmieniu więc nie jest źle ;)

_Artur_

_Artur_

14 minut temu, Arashi_ napisał:

Ehhh ospa... uwielbiam pokolce ale ten czynnik spędza sen z powiek nie jednemu akwaryście.  Już tyle się  naczytałam o popłynięciu całej obsady akwa...  Jestem na etapie planowania obsady pokolcowej i będę się starała dobrać te,, mniej problematyczne,,. Choć oczywiście reguły nie ma, zdaje sobie z tego sprawę. Co do odrobaczania wystarczy maczanie pokarmu,  czy lepiej lać do wody Preis Coly? 

Profilaktycznie do pokarmu powinno wystarczyć. Choć po 2 latach od startu dałbym dawkę do wody. Pokolców nie ma co się bać, tylko muszą być z dobrego źródła, koniecznie po kwarantannie i najlepiej odrobaczaniu. I podstawa to ich temperament. 

Miałem lineatusa, a obecnie mam sohala. Oba pokolce są agresywne. Ale lineatus jako, że był mały to ganiał inne pokolce po całym akwa. Nie było przed nim ucieczki, bo z racji swojego rozmiaru - wciskał się wszędzie. Natomiast sohal ma ponad 20cm i siłą rzeczy wiele miejsc jest dla niego niedostępne gdyż jest za duży. Gdy pogoni niektóre mniejsze pokolce to one wiedzą gdzie się skutecznie schować. Ale obecnie on się denerwuje tylko przy karmieniu więc nie jest źle ;)

_Artur_

_Artur_

13 minut temu, Arashi_ napisał:

Miałem lineatusa, a obecnie mam sohala. Oba pokolce są agresywne. Ale lineatus jako, że był mały to ganiał inne pokolce po całym akwa. Nie było przed nim ucieczki, bo z racji swojego rozmiaru - wciskał się wszędzie. Natomiast sohal ma ponad 20cm i siłą rzeczy wiele miejsc jest dla niego niedostępne bo jest za duży. Gdy pogoni niektóre mniejsze pokolce to one wiedzą gdzie się skutecznie schować. Ale obecnie on się denerwuje tylko przy karmieniu więc nie jest źle ;)

_Artur_

_Artur_

4 minuty temu, Arashi_ napisał:

Miałem lineatusa, a obecnie mam sohala. Oba pokolce są agresywne. Ale lineatus jako, że był mały to ganiał inne pokolce po całym akwa. Nie było przed nim ucieczki bo wciskał się wszędzie. Natomiast sohal ma ponad 20cm i siłą rzeczy wiele miejsc jest dla niego niedostępne bo jest za duży. Gdy pogoni niektóre mniejsze pokolce to one wiedzą gdzie się skutecznie schować. Ale obecnie on się denerwuje tylko przy karmieniu więc nie jest źle ;)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.