Andrzej G Zgłoś Napisano 22 Października 2014 Witam Wszystkich, Zwracam się do Was z pytaniem. Czy pod odpieniacz oraz jego pompy pod przyssawkami, mogę podłożyć małe wycięte kwadraciki z pianki/karimaty, którą stosuje się pod akwarium na szafkę? Czy jest taka ewentualność, że ta pianka wejdzie w reakcje z słoną wodą? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rysio2000 Zgłoś Napisano 22 Października 2014 Możesz zrobić takie nóżki z silikonu akwarystycznego. Ew. Ktoś podawał też taki patent z żelowymi wkładkami do butów. Ja mam podkładkę taką jakby gumową albo silikonową z Ikea, ale jest taka sobie. Planuję wymienić. Cytuj było 450 l. (180x50x50). jest 100 l. z panelem (80x50x35) - Setka ze śledzikiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andrzej G Zgłoś Napisano 22 Października 2014 Myślałem o silikonie, ale mam odpieniacz H&S i muszę na równym poziomie podnieść obudowę oraz 2 pompy które są podłączone na sztywno z boku. Boje się, że jak zacznę bawić się silikonem to nie uzyskam poziomu :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stani Zgłoś Napisano 23 Października 2014 Andrzej, Zrob 1-1,5 cm stozki z silikonu. Pod pompy i pod dno odpieniacza. One sie uginaja, takze male nierownosci nie maja znaczenia. Sa o wiele lepsze niz gabki. A gdybys mial za duzo miejsca w sumpie, to pompy mozesz podlaczyc silikonowymi wezami. To przerwie przechodzenie drgan z pomp na odpieniacz. Wazne, zeby uzyc wezy z prawdziwego silikonu a nie pvc. Cytuj 120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MiHalik Zgłoś Napisano 23 Października 2014 Rozumiem, że masz H&S 200 z dwoma pompami aqua bee 2000/1. Pompy są podłączone na sztywno, ale nie na stałe. Masz tak jak na 1 zdjęciu pompy leżą na dnie. Spróbuj ustawić je jak na drugim zdjęciu i silikon tylko pod odpieniacz! Cytuj Akwarium 120x55x50 330l, sump 130l, Ati 6x54W T5, H&S 200 na pompie Tunze 9420, dsb z refugium, vsv, obieg new jet 4500, cyrkulacja: 2x jebao rw-8 i tunze 4500, grotech tec 3 ng, pełny balling. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach