Skocz do zawartości

Historia edycji

SzymonH

SzymonH

No i d....

Zmiana wirnika nic nie zmieniła w pienieniu.

Dodatkowo poszerzyłem wlot w korpusie przy samym wirniku i też lipa.

Może ma ktoś na śląsku pożyczyć rotametr, to przynajmniej sprawdził bym ile zasysa powierza.

Na próbę podłącze jeszcze jutro starą Tunze i zobaczę jak wygląda piana w korpusie i jak wysoko podchodzi.

I jeszcze moja zwężka i projekt drugiej (coś na wzór tej tunze), ale na tunzowej też nie ma różnicy w pianie (bo przyłożyłem prowizorycznie) 90eb1851f51005700b6922255c41f0d5.jpg60d1eb0404835c511fde6fb4d8779768.jpg

Edit 2. Podłączyłem starą Tunze i dopiero teraz widzę jaka jest różnica w pienieniu. Można powiedzieć, że ta nowa nic nie pieni. Masakra. 

Tunze ciągnie jak tornado. Piana jest nieporównywalna z tą,  z mojej konstrukcji.  Nie ma co porównywać. 

Ktoś ma jakiś pomysł...?? 

SzymonH

SzymonH

No i d....

Zmiana wirnika nic nie zmieniła w pienieniu.

Dodatkowo poszerzyłem wlot w korpusie przy samym wirniku i też lipa.

Może ma ktoś na śląsku pożyczyć rotametr, to przynajmniej sprawdził bym ile zasysa powierza.

Na próbę podłącze jeszcze jutro starą Tunze i zobaczę jak wygląda piana w korpusie i jak wysoko podchodzi.

I jeszcze moja zwężka i projekt drugiej (coś na wzór tej tunze), ale na tunzowej też nie ma różnicy w pianie (bo przyłożyłem prowizorycznie) 90eb1851f51005700b6922255c41f0d5.jpg60d1eb0404835c511fde6fb4d8779768.jpg

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.