Alfik1980 Zgłoś Napisano 30 Października 2014 Jak w temacie macie może jakis program na pc który ułatwia kontrolę parametrów w formie tabel z wynikami prawidlowych pomiarów.Widziałem że niektórzy z was maja takie rubryki pod postami(zielony dobrze,czerwone fatalne itd).Podrzuci ktos jakiś pomysł jak ułatwić sobie życie przy prowadzeniu baniaka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
k_bad Zgłoś Napisano 30 Października 2014 Ja ma coś takiego http://www.reefstats.net Cytuj Akwarium 80x50x50h czyli 200l, Sprzęt: lampa Pacific Black Phyton 120W, odpieniacz Tunze 9004 (Comline Reefpack 250), cyrkulatory 2xAquael Reef Circulator 2600 + Hydor Koralia 900, grzałka hagen 100W. Skała 25kg, piasek 6kg ATI Fiji White Sand, Życie: Hepatus, Doktorek, Mandaryn, 2xBłazny, ślimaki (2xNosariusy, 14xTrochus) Histro, korale LPS, SPS i jakieś miękasy. Chwilowa likwidacja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prospero Zgłoś Napisano 30 Października 2014 (edytowane) No i też są fajne "kalkulatory" z dziennikami typowo na kompa. Np. Aqua Calculator. Edytowane 30 Października 2014 przez Prospero (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alfik1980 Zgłoś Napisano 30 Października 2014 Ten przez internet to sprawdziłem fajny ale chodzi mi o takie bez internetu typowo kalkulator na pc z dziennikiem. Nie wiem czy taki istnieje dlatego pytam.Moge stworzyc w exelu ale jakos do mnie nie przemawia ten program. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prospero Zgłoś Napisano 30 Października 2014 (edytowane) No to Tomek masz przykład wyżej Edytowane 30 Października 2014 przez Prospero (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Siwy Zgłoś Napisano 30 Października 2014 (edytowane) Aqua Center 0.8.3 Tutaj masz linka do programu http://chomikuj.pl/beny6971/AKWARIUM/AKWARIUM/Aqua+Center+0.8.3 Edytowane 30 Października 2014 przez Siwy (wyświetl historię edycji) Cytuj - Akwarium 200 L - Sump 60 L - Cyrkulacja 2x Jebao RW-8 - Oświetlenie Glisten 150R2 - Odpieniacz Turboflotor Blue 1000 - Pompa obiegowa EcoRunner 2700 - 30 kg LR i 13kg LS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alfik1980 Zgłoś Napisano 30 Października 2014 Sorry nie otworzyło mi sie okno.Juz instaluje triala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miklas Zgłoś Napisano 31 Października 2014 Aqua calculator, używałem na kompie wersji darmowej, teraz na telefon kupiłem wersję na androida. Bardzo fajna apka. Wysłane z mojego X7S-T przy użyciu Tapatalka Cytuj 294l + 170l sump: około 370l w obiegu; Odpieniek na pompie Tunze 9420 by DarekB30 fi 200; obieg NJ 3000; 2x Tunze 6055 + singlecontroler, 240W LED CREE DIY; 31kg LR; 18kg LS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alfik1980 Zgłoś Napisano 6 Listopada 2014 Jak wprowadzić parametry w Aqua Center 0.8.3 Nie mogę za chiny znaleźć wprowadzenia parametrów.Jest sprzęt i życie ale nie ma możliwości wprowadzenia danych.Chyba że program u mnie nie jest dobrze zainstalowany. Co do Aqua calculator, jest może polska nakładka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach