Skocz do zawartości
Dolphineq

Budowa Akwarium 240L - Nowe Zdjecie str. 2

Rekomendowane odpowiedzi

aquaa2ql.jpg

Jak widać woda jest jeszcze troszkę mętna, ale myślę że za dzień lub dwa powinno być klarownie. Skałę zamawiam w tym tygodniu. Myślę, że na początek dam jakieś 30 - 35 kg. Następnie dołożę ok. 5 kg tak, aby końcowo było 40kg. Chęt nie dowiem się od was jak to wszystko wygląda na dzień dzisiejszy. ;)

Pozdrawiam.

112L + Miniflotor + HQI 150W 10000k. + 2x18 blue osram + 1xph 1000 + Aquaszut 700l/h + Surface Skimmer + 18kg LR + 9kg LS | Rozgwiazda Piaskowa, Salarias Fasciatus,2 x ocellaris, Jaki? krabik, 3 turbosy, 1 wężowidł, | koralowce : sarcophyton

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam,jak dla mnie to bomba.a bedziesz dawal opaski na okolo gornej krawedzi?

odpieniacz widze ze beast a co jeszcze tam masz z asprzet?

pozdrawiam

darekn12

od 17 wrzesnia 2009 akwarium zlikwidowane...ale kiedys wroce...:-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patrzac na komin fajnie widac jak slona woda skjraca perspektywe.

Nie wiem co tam chcesz trzymac ale na pierwszy rzut oka wydaje mi sie, ze swiatla nie ma za wiele ?

Pozdrawiam

120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Darekn12 : Sprzęt podstawowy. Beast 400p, pompa cyrkulacyjna OR 3500, 2 x Marea stream 3200. To by było na tyle. A opasek nie będę dawał. Jakoś jestem zafascynowany zbiornikami kompletnie otwartymi. Same szkło + woda. ;)

Stani : Czy ja wiem czy nie za wiele.... 216w ( 4 x 54w ) Myślę, że na początek wystarczy. ;)

112L + Miniflotor + HQI 150W 10000k. + 2x18 blue osram + 1xph 1000 + Aquaszut 700l/h + Surface Skimmer + 18kg LR + 9kg LS | Rozgwiazda Piaskowa, Salarias Fasciatus,2 x ocellaris, Jaki? krabik, 3 turbosy, 1 wężowidł, | koralowce : sarcophyton

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam

Myslalem ze to jest 2x54W.

120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stani : Nie ma za co przepraszać. Rzeczywiście chyba będę musiał pomyśleć o zamianie jednej aktyniki na 10.000k. Na dzień dzisiejszy wygląda to tak ( 2 x AM Ocean blue, 2 x Sylvania aquastar 10.000k )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam 50/50 czyli 2 x 10000 K + 1 x cean blu + 1 x ati actinic blue i jest ok

ale wedlug mni tyl i przod mozesz miec niedoswietlony przy ustawieniu na srodku blisko siebie swietlowek

jakie masz wymiary zbiornika?

UWIELBIAM MÓJ CANDY SHOP

130x50x40 + 210 l sump , obieg laguna 3500 , cyrkulacja tunze 6055 + 6045 + 6060

oświetlenie 4x 54 w t5 DIY, SHURAN 200

wystartowało Nasze Przejściowe...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

krzysiek I :

Długość : 120cm

Wysokość : 50cm

Głębokość : 40cm

Tak to wygląda. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drop : Zbiornik jest bez sumpa. Cały potrzebny sprzęt umieściłem w Panelu, który jest widoczny na zdjęciach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy to jest oprawa atmana i jak udalo Ci sie upchac do niej 4 swietlowki??

200 l,ZEOvit system,AM Turboflotor Multi +aquabee 2000 AS igła.

[KZ:bac,food7,start2,Pohl's K-Balance,Pohl's B-Balance,Coral Vitalizer,Pohl's Xtra]

Balling Fauna Marin z mikroelementami FM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piotr1 : http://www.nano-reef.pl/forums.php?m=posts&q=6824

Tutaj jest cały wątek dotyczący przeróbki mojego atmana. ;)

Pozdrawiam. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mozesz zapodac jakies fotki szczegolowe tego Twojego panelu, bo jestem ciekaw funkcjonalnosci ? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No Panie i Panowie. Dzisiaj zakupiłem pierwszą partię żywej skały. 18 kg już leży w zbiorniku i wygląda prześlicznie, ale zanim zobaczycie widok całego akwarium...przywitajcie się z Moim nowym "przyjacielem"

modlicha0sw.jpg

Poznajecie go ? :)

Jeżeli chodzi o samą skałę, to kupna dokonałem w sklepie AM i muszę powiedzieć, że jest najwyższej jakości. Życia na niej w brud...A i sporo wyższych glonów, oraz jakiś ukwiałek też mi się trafił. Całość po wyjęciu z Boxu wyglądała tak :

skalap10411561bv.jpg

No i na koniec fotka całego akwarium

fffp10411593qw.jpg

To by było na tyle. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja chyba dzisiaj tez widzialem modliszke u mnie w akwarium, ale nie jestem pewien. W kazdym badz razie miala ze 3 cm.

Skala wyglada bardzo fajnie :-) Od razu inaczej jest w akwarium. Mozesz dac zblizenie na nia jak woda sie wykrystalizuje?

Gratulacje :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lukasz.PL : Mi się ją udało dorwać w termoboxie. ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja w skale z AM mialem zdechłą modliszke + 4 zdechłe kraby

a co jakis czas znajduje pływające fragmenty krabów np szczypce... /:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja miłem 1 od raffego i jak wkładałem 1 kawałek skały ze starego aqwa towyleciała tak o 1/2 większa, dorawałem ją (zabiła 6 ocellarisów i mandaryna)

800l:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zauważyliście że to teraz taki hit te modliszki:)? W ostatnim czasie dopiero ludzie znajdują te stworzonka, albo ich wcześniej nie było, albo były mniej popularne, w każdym razie ja niepamiętam żeby dawniej ktoś znalazł mogliszkę.

P.S Błażej- współczuję, niezły predator jak 6 ocelarisów i mandaryna zatłukł...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
aqua0kn.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No no całkiem sensownie to wygląda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo ladnie wyglada i widze, ze woda wykrystalizowala sie :-) Podoba mi sie ulozenie skaly :-)

Teraz czekamy na druga czesc skaly :-) Bedzie bardzo ciekawy zbiornik :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ladne ulozenie ale ja bym dal na dno zwirek duzo bardziej naturalnie to wyglada i mozna dac babke ktora swietnie go przezuca i przesiewa.

200 l,ZEOvit system,AM Turboflotor Multi +aquabee 2000 AS igła.

[KZ:bac,food7,start2,Pohl's K-Balance,Pohl's B-Balance,Coral Vitalizer,Pohl's Xtra]

Balling Fauna Marin z mikroelementami FM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.