Bondzik04 Zgłoś Napisano 30 Listopada 2014 Szukam sklepów z morszczyzna w Irlandii narazie znalazłem tylko jeden, mogą być również sklepy z UK online. 1. http://www.seahorseaquariums.com/store/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kośny Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2015 Polecam sklep na Artane artaneaquatics. Sympatyczna obsługa i dobre ceny. Tylko strona internetowa słaba... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qubek Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2015 Witam dlaczego szukasz w IE i w UK? Mieszksz gdzies w IE? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebastian1 Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2015 Niestety Artane juz podobno nie istnieje,w IE. zostal tylko ten nieszczesny seahorsea z cenami z kosmosu . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bondzik04 Zgłoś Napisano 15 Lutego 2015 Witam dlaczego szukasz w IE i w UK? Mieszksz gdzies w IE? Tak mieszkam w IE w country Cork akwarystyka morska w Irlandii jest na poziomie przedszkolaka i zostaje do zakupu życia tylko seahorse a sprzęt i tak pewnie większość ludzi ściąga z Polski a życie niestety trzeba kupić na miejscu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dragokite Zgłoś Napisano 18 Lutego 2015 Witaj, no niestety w IE jest ten problem z morszczyzną ale seahorse nie jest aż taki straszny co do ryb sprzęt jest cenowo porównywalny z cenami z Polski bo trzeba też doliczyć przesyłkę a i tak zawsze jest ta obawa że coś w transporcie się uszkodzi albo co gorsza któryś ze sprzętów się uszkodzi zabawa w wysyłkę oczekiwanie na naprawę i potem kolejna przesyłka, ja jedynie zakupiłem w polsce kompa, pompe dozującą, sondy i jakąś drobnice, całą resztę w SH wydaje mi się że ceny nie są aż tak przerażające jak się wydaje oczywiście nie które ryby oczywiście wychodzą troche taniej w Polsce ale po przeliczeniu wychodzi to różnica raptem 20-30 zł, ja bardzo polecam SH oraz rozmowę z Darenem bardzo rzeczowy facet i naprawdę zna się na tym co robi i chce dla klienta jak najlepiej czyli nie naciąga na zbędne rzeczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebastian1 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2015 Dragonkity nie obrazajac nikogo wlasnie dzieki takim opiniom jak twoja zostal nam jeden sklep z morszczyzna.Jesli uwazasz ze ceny nie sa straszne to chyba jeszcze malo wydales na to hobby, chocby przykladowy test saliferta na no3 reszta swiata cena srednio 10€ seahorse 17€ ,wegiel aktywny jbl srednio 11€ seahorse 15€ ,ryby przklad Pseudanthias squamipinnis normalna cena ok25€szt. seahorse 35€ za wybarwionego samca policza cie 10€ drozej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dragokite Zgłoś Napisano 18 Lutego 2015 (edytowane) Jak coś to Dragokite a nie dragonkity ja zacząłem swoją przygodę ze słonym w tym roku więc wszystkie inne sklepy jakie były już są pozamykane więc nie możesz mówić że właśnie przez takie opinie jak moja został tylko jeden sklep a co do korali masz stuprocentową rację bo cenami za szczepki naprawdę powalają no ale niestety jesteśmy skazani na SH i dla tego tam kupuje a nie na przykład w sklepach typu maxi zoo czy innych i do tych średnich cen że świata dodaj jeszcze sobie przesyłkę to tak czy tak wyjdzie ci cena jak w SH ale prawda jest taka ze gdyby był jakiś jeszcze sklep z morszczyzna w okolicach Dublina albo chodzby i po za, to bym go odwiedził i prawdopodobnie też tam kupował ale niestety nie ma więc trzeba się zadowolić tym co jest i nie powiem ale są przynajmniej uczciwi bo miałem sytuację że zakupiłem testy i one nie do końca działały za każdym razem wyniki wychodziły inne to wymienili mi te testy bez żadnego problemu i odrzucili do tego kilka drodrobiazgów. Edytowane 18 Lutego 2015 przez Dragokite (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robi0543 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2015 Większość sklepów które miały przystępne ceny już się zamknęły został nam jeden który już został wymieniony. Kolejny jest w Galway ale oni dopiero raczkuja tranquil water Gardens. Co do sprzętu sh nie koniecznie bardziej opłaca się ściągać z niemiec nawet wliczając przesyłkę wyjdzie taniej a obsluga w razie awarii tez na dużo lepszym poziomie. Co do życia są sklepy online i w UK i Niemczech wyślą bez problemu a jeżeli zebrać się w kilku to koszty przesyłki wyjdą znośne dodatkowo rozmiar korali i ich jakość i wybór dużo większy niż na miejscu. Masz lokalne irlandzkie forum często są organizowane Group buy z niemiec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
milek Zgłoś Napisano 18 Lutego 2015 Byl jeszcze Fishantics w Dublinie,ale dawno tam nie bylem i nie wiem czy jeszcze jest bo strona internetowa nie dziala Cytuj 330+70sump,cyrkulacja12000+3200+4000l/h,oswietlenie2*150HQI+2*39w blue,odp TMC V2 Skim 800,ok 55kg LR Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dragokite Zgłoś Napisano 18 Lutego 2015 Fishantics z tego co wyczytałem na irlandzkim forum już się zamknęlo w tym roku niestety albo się zamyka bo ostatnio robili wielka wyprzedaż. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robi0543 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2015 Z marszczyzna został sh w Dublinie i Galway sklep w Waterford ale tam mało co jest i twg w Galway. W północnej jest jeszcze jakiś ale nie słychać opinii o nim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
milek Zgłoś Napisano 18 Lutego 2015 Jest tez w Limerick Underwater World. Cytuj 330+70sump,cyrkulacja12000+3200+4000l/h,oswietlenie2*150HQI+2*39w blue,odp TMC V2 Skim 800,ok 55kg LR Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dragokite Zgłoś Napisano 3 Marca 2015 Jeśli ktoś jest zainteresowany to teraz w SH maja dużą przecenę korali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robi0543 Zgłoś Napisano 3 Marca 2015 Dużą tzn ile zeszli z ceny. A to oznacza że zapowiada się większą dostawa bo robią miejsce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dragokite Zgłoś Napisano 3 Marca 2015 15-20 euro za szczepki niektóre większe niektóre mniejsze i Robi powiem ci szczerze że ta przecena po świeżej dostawie bo akurat byłem w dzień dostawy jak wyciągali z pływających worków i wkładali do zbiorników. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robi0543 Zgłoś Napisano 3 Marca 2015 A to powiem Ci mile zaskoczeni bo zazwyczaj ich ceny powalają jak zapewne sam wiesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dragokite Zgłoś Napisano 3 Marca 2015 (edytowane) No potrafią zaskoczyć tak samo z promocjami na ryby często teraz robią oferty za połowę ceny itp. tak samo z przyjmowaniem ryb bo oddałem im już 2 sztuki które miałem razem z akwa ale były zbyt agresywne niestety i został pomidor dawałem mu szanse i wsadziłem do sumpa na jakiś czas żeby spokorniał ale niestety to nie poskutkowało i dalej ganiał ocellarisy i też będę musiał im oddać jak nie znajdę kogoś chętnego na niego. Edytowane 3 Marca 2015 przez Dragokite (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bondzik04 Zgłoś Napisano 17 Marca 2015 Znalazłem fajny sklep w UK tylko cena wysyłki za życie trochę droga ale ceny korali bardzo fajne. http://mailordercorals.com/ Jeszcze jeden mam z Niemiec http://www.extremecorals.de/en/ Ktoś korzystał z tych sklepów ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adamswiatek Zgłoś Napisano 17 Marca 2015 (edytowane) Ja brałem z mailordercorals i nie byłem zadowolony. Dostawa do Irlandii w 48h i szczepki jak paznokcie rzucone luzem do torebek. Edytowane 17 Marca 2015 przez adamswiatek (wyświetl historię edycji) Cytuj Nano Reef Boyu Zumbo 58Ltr - wystartował 20.01.2011 , sprzedane 15.09.2012 Zbiornik 275 Litr + sump 112 Litr - wystartował 10.09.2012 , sprzedane 22.09.2013 Ale jest już nowe akwarium 522 Litr + sump 166 Litr - wystartował 04.12.2014 (restart Kwiecień 2017) Akwarium 145x60x60cm, 30kg.Dry Real Reef Rock,20kg.LS, odpieniacz BK 200 Double Cone, Lampa PS Althea 8x54wat T5, reaktor wapnia Dastaco, dozownik i dolewka PS Kore 5th Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konrix Zgłoś Napisano 2 Października 2018 Hej, coś w SH coraz skromnejszy wybór jakby ktoś potrzebował to coraz więcej morszyzny u Artura z Portlaoise: Midland Aquatic Solutions od niedawna jest tez oficjalnym przedstawicelem Aquaforest w Irlandii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach