Skocz do zawartości
Filavandrel

muszle dla krabow - gdzie zdobyc ???

Rekomendowane odpowiedzi

witam i pytam :)

gdzie zdobyc na slasku jakies fajne muszle dla krabow pustelnikow ???

www.akwa-swiat.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm.. Sprobuj w kwiaciarni, albo w sklepach z ozdobami (jakiś indyjski, czy cos). Mozesz tez na dziale dekoracyjnym w ktoryms z hipermarketow. Powinienes znalezc koszyczki czy inne pudeleczka wypelnione roznymi muszelkami. Zwroc uwagę, żeby nie były tylko płaskie, ale też takie jakby "domki". Nie mogą byc kolorowane. Powinno kosztowac miedzy 6 a 20zł. Nie daj sie też nabrać, bo często są duze pojemniki ale do 3/4 wysokosci wypelnione jakąś watą, żeby wydawało się, że cały pojemnik jest pełen muszli.

Ja swoje kupiłem na spacerze po sopockim molo - tam straganiarki mają dla turystów takie jakby stroiki z muszelkami - ze 100 muszelek kosztowało chyba 12zł.

Morski dinozaur w stanie spoczynku - forumowy weteran :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe na sopot mam spory kawalek :) a wlasnie boje sie tych w koszykach czy aby na pewno sa czyste a nie podawane jakims chemikaliom, ok zobacze w kwiaciarniach - kiedys widzialem

www.akwa-swiat.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ci nad morzem to maja dobrze :)

W Warszawie w sklepiku Neptun maja cale takie zafoliowane koszyczki z muszlami. Nie ma sciemy, bo koszyczek plaski i widac co jest. Ale na ogol to i tak takich przydatnych muszli to moze jest 1/3 albo i 1/4 zawartosci koszyka, reszte to biednym mozna rozdac, albo na smietnik wyrzucic.

@Filavandrel szukaj sklepow z pamiatakami, 1001 drobiazgow, albo jak napisal Kraszan w sklepach z ozdobami i innymi "mydlo i powidlo"

Wejdz tez na usenet i zadaj pytanie na grupie dyskusyjnej swojego miasta. Na pewno ktos bedzie wiedzial.

/Wroga należy zabić z dużej odległości, najlepiej strzałem w plecy. O honor trzeba dbać wśród przyjaciół/ GG 314576, SKYPE: piotr_i_zona e-mail: piotr_jan_rogalskiUSUN @gazeta.pl Warszawa http://www.nano-reef.pl/journal.php?m=page&p=25

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

raczej wszystkie są płukane w czymś co zabija odur rozkładającegogo sie odganizmu.są też oczyszczane z glonów i ponkli, wpisz sobie w google "muszle morskie"i wyskoczy ci kilka stronek o tej tematyce z podanymi adresami sklepów.

800l:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
błażej :

...z glonów i ponnkli...

@Szymon, może pąkale mógłbyś zastąpić ponnklami?

@błażej, przepraszam, to było silniejsze ode mnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Piotr

"Ci nad morzem to maja dobrze"

A jeszcze niedawno temu najfajniejsze muszle sprzedawali gorale. Rowniez w Gdansku!

Ja moje kupuje na rynku w Mikolajkach! Sprzedawczyni az dziwnie patrzyla jak zagladalem jak muszle wygladaja w srodku a nie na zewnatrz. I nie wiem czy ja uspokoilem mowiac, ze to beda domki dla krabow.:)

120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.