sebring Zgłoś Napisano 14 Grudnia 2014 Czesc. Zna ktos jakas metode usuniecia silikonu z rozklejonego akwarium ? Chodzi o cokolwiek innego niz skrobanie nozykiem. Mam w garazu akwa 1800 L cale opti ktore do trasportu musialo zostac rozklejone o wazy 300 kg i teraz kombinuje jak tu je skleic spowrotem bo szkoda szkla. myslalem nad obcieciem po np1 cm w kolo ale nie wydaje mi sie aby to mozliwe przy grubosci 15 mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jerzyk Zgłoś Napisano 14 Grudnia 2014 Czesc. Zna ktos jakas metode usuniecia silikonu z rozklejonego akwarium ? Chodzi o cokolwiek innego niz skrobanie nozykiem. Mam w garazu akwa 1800 L cale opti ktore do trasportu musialo zostac rozklejone o wazy 300 kg i teraz kombinuje jak tu je skleic spowrotem bo szkoda szkla. myslalem nad obcieciem po np1 cm w kolo ale nie wydaje mi sie aby to mozliwe przy grubosci 15 mm Sylikon ładnie schodzi rozpuszczalnikiem. Cytuj 120x52x50 (20cm komin z dolewką) + 80x35x40sump, JEBAO DCT-4000, Blau VM 8000 + RW4, grzałka 200w, Deltec sc1455, 90w LED DIY + arduino wschody/zachody + 2x 39T5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MojeSumienie Zgłoś Napisano 14 Grudnia 2014 lub ewentualnie aceton Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akvarius Zgłoś Napisano 14 Grudnia 2014 skrobanie nowe nożyki podstawa i aceton , są tez rozpuszczalniki do siliconu Cytuj Akwarium 150*65*60 ,sterowanie iks, reaktor vertex ,odpieniacz ,250 bk vertex,filtr vertex1,5 ,vertex filtr Biopallets XL, ,oświetlenie - 8*80w t5 ,cyrkulacja 2*6105,+multi7095, obieg BK 8500 http://nano-reef.pl/....-ceramiki/ ,http://nano-reef.pl/.., zapraszam po szczepki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gnom Zgłoś Napisano 14 Grudnia 2014 Ja mam doswiadczenie tylko z sanitarnym, to co grubsze nozykiem, a pozniej rozpuszczaczem do silikonu, np tytan. Ani aceton czy rozpuszczalnik nie spowodowaly calkowitego usuniecia silikonu. A jak chcesz spowrotem kleic takie litraz to najlepiej jak zabierze glos specjalista co ma z tym doczynienia zawodowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach