lapsiak84 Zgłoś Napisano 22 Grudnia 2014 Witam, od jakiegoś czasu moje dwa błazenki (Amphirion Ocelaris) pływaja razem, ganiają się i wszystko wygląda spoko, jednak od czasu do czasu zbliżając się do siebie jeden ( z reguły mniejszy) jakoś tak dziwnie się trzęsie przed tym większym, jakby prądem był porażony. A potem wszystko znowu wraca do normy. Czy to normalne zachowanie błazenków? Czy coś z nim nie tak? Jakaś padaczka ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bob77 Zgłoś Napisano 22 Grudnia 2014 To normalne zachowanie. Samiec pokazuje uległość wobec samicy. Tak te chłopaki musza strugać pajaca przed dziewczynami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lapsiak84 Zgłoś Napisano 22 Grudnia 2014 Ahas no to maja przekichane dzięki bo już myślałem, że może coś z nim nie tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bodzio71 Zgłoś Napisano 22 Grudnia 2014 Przegrane. A jak niema samicy wsrod paru samic go jedna przekształca się w samca czy na odwrót. Już sam nie wiem:-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafixxx Zgłoś Napisano 22 Grudnia 2014 Standardowe zachowanie przy właściwym dotarciu się parki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TMK Zgłoś Napisano 22 Grudnia 2014 Samczyki przeważnie maja przekichane, opiekują się jajkami ,a ona sobie pływa na wycieczki-mniejsze lub wieksze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafixxx Zgłoś Napisano 22 Grudnia 2014 Czyli jednym słowem faceci zasuwają a kobitki kożystają z życia..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jader Zgłoś Napisano 23 Grudnia 2014 Przyłóż ucho do szyby, to usłyszysz jak przy tym warczy Cytuj miękkie i kilka rybek 240 l; oświetlenie HQI+T5; odpieniacz Turbo 1000 Multi SL; curkulacja Tunze 2x6045 i AB 3500 UP; październik 2009 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzibi Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2015 no panowie nie narzekajcie tak może błaznowi to pasuje i jest mu z tym dobrze ludzie też tak mają Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach