dorian90 Zgłoś Napisano 28 Grudnia 2014 http://m.aliexpress.com/item/681954351.html?productId=681954351&productSubject=odyssea-sunrise-and-sunset-led-aquarium-light-lunar-cycle-light-120-watt-led-reef-coral-aquarium&tracelog=wwwdetail2mobilesitedetail Czy ktoś majstrowal przy wyłączeniu wentylatorow? Lampa ma radiator. Białe diody mam rozkrecone na maxa, niebieskie na 3/4. Chciałbym zostawić włączony tylko jeden radiator Cytuj 160x60x75h Deltec SC 2060, ATi 8x54w i inne graty Wykonuje stelaże pod akwarium Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marekturf Zgłoś Napisano 28 Grudnia 2014 http://m.aliexpress....obilesitedetail Czy ktoś majstrowal przy wyłączeniu wentylatorow? Lampa ma radiator. Białe diody mam rozkrecone na maxa, niebieskie na 3/4. Chciałbym zostawić włączony tylko jeden radiator bez problemu mozesz odłączyć dowolny wentylator, każdy ma specjalne złącze wsuwane, naciskasz blokade rozsuwasz i gotowe. ja nawet wymieniałem diody uv gdyż szybko sie spaliły. Cytuj bbb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dorian90 Zgłoś Napisano 28 Grudnia 2014 Gdzie kupiłeś diody? Jaką max temperaturę pracy mają ? Twoja lampa też chodzi na jednym wentylatorze? Cytuj 160x60x75h Deltec SC 2060, ATi 8x54w i inne graty Wykonuje stelaże pod akwarium Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marekturf Zgłoś Napisano 28 Grudnia 2014 Gdzie kupiłeś diody? Jaką max temperaturę pracy mają ? Twoja lampa też chodzi na jednym wentylatorze? diody tez z aliexpress moja pracuje na 2 wentylatorach Cytuj bbb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dorian90 Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2014 Zrobię eksperyment i pomierze temperatury ledow. Cytuj 160x60x75h Deltec SC 2060, ATi 8x54w i inne graty Wykonuje stelaże pod akwarium Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
remos Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2014 Cześć, Czy taka lampa pociągnie wymiar 100x55x50 chodzi głównie o doświetlenie boków Remek Cytuj ReefMax Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dorian90 Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2014 Mam ta lampę nad kostka 70x70x65h. Przez soczewki nie mam doswietlonych boków. Myślę o usunięciu soczewek i zobaczę jaki będzie skutek. Cytuj 160x60x75h Deltec SC 2060, ATi 8x54w i inne graty Wykonuje stelaże pod akwarium Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ireck Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2014 Zrób to i będzie rewelacja!! Tak też uczyniłem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skoti79 Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2014 (edytowane) Cześć, Czy taka lampa pociągnie wymiar 100x55x50 chodzi głównie o doświetlenie boków Remek nie bardzo boków nie doświetli ja nad taki baniak jak twój dokładam jeszcze po 10 w http://allegro.pl/dioda-led-10w-biala-14000k-do-akwarium-i4931449667.html Edytowane 29 Grudnia 2014 przez skoti79 (wyświetl historię edycji) Cytuj baniaczek 450+160sump oświetlenie t5+led obsada koralin mieszana mieszana Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
remos Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2014 nie bardzo boków nie doświetli ja nad taki baniak jak twój dokładam jeszcze po 10 w http://allegro.pl/di...4931449667.html A zdjęcie soczewek nie pomoże? Cytuj ReefMax Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skoti79 Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2014 Nie ja mam bez soczewek i nie da rady doświetlić Cytuj baniaczek 450+160sump oświetlenie t5+led obsada koralin mieszana mieszana Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ireck Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2014 To prawda ja mam 80cm bez soczewek i akurat na styk doświetla, ale na 100cm nie da rady Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
remos Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2014 Dzięki za informacje trzeba będzie dwie zamówić. Pozdrawiam Cytuj ReefMax Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dorian90 Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2015 (edytowane) Dwie to dobry pomysł. Wtedy możesz je trochę skręcić i spróbować zostawić tylko na jednym wentylatorze. Przy zakupie zwróc uwagę czy lampą ma radiator. Kolega Skoti ma podobną bez radiator. Właśnie patrzę jak lampą się grzeje. Dokonałem pomiarów. Mierzylem temperaturę na uzebrowanej stronie radiator. 3 wentylatory - 36'C 2 wentylatory - 42'C 1 wentylator - 46'C Brak wentylacji i temperatura w.ciągu ok. 10min wzrosła do 70'C i dalej nie kontynuwalem. Będę próbował zastąpić radiator większym ale może to nie pomóc. Dużym źródłem ciepła sa też 3 zasilacze znajdujące się w lampie. Jakie wentylatory proponujecie do tej lampy ? PS.Wymiary wentylatora podam wieczorem Edytowane 2 Stycznia 2015 przez dorian90 (wyświetl historię edycji) Cytuj 160x60x75h Deltec SC 2060, ATi 8x54w i inne graty Wykonuje stelaże pod akwarium Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pio7 Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2015 Co zrobisz z tą lampa jak się zepsuje zegar czasowy który jest wbudowany? Ta elektronika nie jest w żaden sposób zabezpieczona przed wilgocią i parowaniem, więc to kwestia czasu. Cytuj 550 w obiegu gg 3606492 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marekturf Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2015 Wentylator bierze powietrze z góry i wywala bokami wiec nie zasysa za duzo wilgoci, dodatkowo elektronika jest owiewana cieplym powietrzem. Po roku w srodku bylo duzo kurzu ale nie bylo sladow korozji. Cytuj bbb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ireck Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2015 Dorian masz litrażowo podobne akwarium do mojego. Jak masz ustawioną ilość światła na jednej i drugiej sekcji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dorian90 Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2015 Mam teraz kostkę 70x70x65, nie pamiętam czy już zmieniłem w stopce. Mam ustawione na maxa białe a niebieskie lekko skrecone. Wymieniam wentylator. Teraz lampa chodzi na jednym wentylatorze. Temperatura jest na 46 stopni. Cytuj 160x60x75h Deltec SC 2060, ATi 8x54w i inne graty Wykonuje stelaże pod akwarium Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach