Danq76 Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2015 Witam wszystkich "posolonych" Miło mi dołączyć do grona morszczaków, choć jeszcze daleka droga mnie czeka... Swoją przygodę zacząłem od ReefMaxa, na nim zdobywałem jakiś minimalne doświadczenie i tak minął rok. Przyszła nareszcie kolej na coś nieco większego i tak powstała moja "słona kropelka" To może teraz coś o sprzęcie: - akwarium 75x45x50 OW, tył czarny, komin na środku, szyba 10 mm - stelaż aluminiowy, obudowany płytą pod kolor mebli - sump dwu-komorowy - odpieniacz Skimz SV 203 - pompa Blau ReefMotion DC3k - lampa LED Hydra 52 + Kontroller MK 2 - cyrkulacja Blau Wave Motion 8000 - sucha skała ok.18 kg - piasek żywy 9kg - sól H2Ocean To tyle z takiej podstawy a teraz może parę fotek z przygotowania Wszystkie komentarze mile widziane. Pozdrawiam - Danq Cytuj Aktualnie powstało 75x45x50 OW + LED Hydra 52 i Hydra 26 + Skimz SV 203 + ReefMotion DC3K Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sivczenko Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2015 Wygląda to fajniusio ale powiem ci że za niedługo będziesz żałował że nie większe :p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
agent 007 sumek Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2015 No bardzo fajnie wszytko dopięte na ostatni guzik powiedz mi co to masz za lampę i ile takowa kosztuje jak możesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danq76 Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2015 Wygląda to fajniusio ale powiem ci że za niedługo będziesz żałował że nie większe Na większe nie dało się wygospodarować więcej miejsca w "salonie", sypialnia odpada po po ReefMax'ie żona ma uprzedzenia co do chałasu więc jest to MAX co mogłem zrobić Cytuj Aktualnie powstało 75x45x50 OW + LED Hydra 52 i Hydra 26 + Skimz SV 203 + ReefMotion DC3K Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baszurek Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2015 No i gitarka,bede obserwowal:). Wydaje mi sie,ze na waz na obiegowce powinienes jeszcze zalozyc plastikowa opaske zaciskowa. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj "Czy nigdy nie zastanawiał się pan nad tym, dlaczego chmury i drzewa, złotogniade jesienią, bure zimą, ten pejzaż deklinowany przez pory roku, dlaczego wszystko wali w nas pięknem jak młotem, jakim prawem tak się dzieje? Przecież powinniśmy być czarnym prochem międzygwiezdnym, strzępami mgławicy Psów Gończych, przecież normą jest huczenie gwiazd, potop meteorów, próżnia, ciemność, śmierć..." S.Lem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danq76 Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2015 No bardzo fajnie wszytko dopięte na ostatni guzik powiedz mi co to masz za lampę i ile takowa kosztuje jak możesz Lampa jak w opisie LED Hydra 52 + Kontroller MK 2, zakupiona w E-Rybce - jak na razie jestem zadowolony a co do ceny to wiesz... jest na stronie u nich. No i gitarka,bede obserwowal:). Wydaje mi sie,ze na waz na obiegowce powinienes jeszcze zalozyc plastikowa opaske zaciskowa. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Dzięki, nie będę ukrywał, że Twoje szkiełko i rady bardzo mi pomagały przy reefie... opaski są i to po dwie nawet, tylko nie mam fotki Cytuj Aktualnie powstało 75x45x50 OW + LED Hydra 52 i Hydra 26 + Skimz SV 203 + ReefMotion DC3K Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek_Lublin Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2015 to skała czy kamienie ??? Cytuj ............................................................................................ FOWLR Już nie długo bo mi oczy bez cukierków padną 150x50x50 + sump 240L,30kg LR , 8x39 W , Ati BM 200,cyrkulacja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danq76 Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2015 Mieszanka, dwa kamyki do podstawy a reszta skała Cytuj Aktualnie powstało 75x45x50 OW + LED Hydra 52 i Hydra 26 + Skimz SV 203 + ReefMotion DC3K Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baszurek Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2015 Dzięki, nie będę ukrywał, że Twoje szkiełko i rady bardzo mi pomagały przy reefie... opaski są i to po dwie nawet, tylko nie mam fotki Milo mi .No to teraz bedzie odwrotnie,bo ja przesiadke robie dopiero za kilka miesiecy . Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj "Czy nigdy nie zastanawiał się pan nad tym, dlaczego chmury i drzewa, złotogniade jesienią, bure zimą, ten pejzaż deklinowany przez pory roku, dlaczego wszystko wali w nas pięknem jak młotem, jakim prawem tak się dzieje? Przecież powinniśmy być czarnym prochem międzygwiezdnym, strzępami mgławicy Psów Gończych, przecież normą jest huczenie gwiazd, potop meteorów, próżnia, ciemność, śmierć..." S.Lem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek_Lublin Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2015 sorry ale czy będziesz sprzedawał reefmaxa ??? Cytuj ............................................................................................ FOWLR Już nie długo bo mi oczy bez cukierków padną 150x50x50 + sump 240L,30kg LR , 8x39 W , Ati BM 200,cyrkulacja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danq76 Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2015 sorry ale czy będziesz sprzedawał reefmaxa ??? Tak ale jeszcze za "chwilę". Cytuj Aktualnie powstało 75x45x50 OW + LED Hydra 52 i Hydra 26 + Skimz SV 203 + ReefMotion DC3K Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danq76 Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2015 Po dzisiejszych pomiarach czas chyba na przeprowadzkę i zamknięcie ReefMax'a. Dojrzewanie jeszcze w trakcie ale parametry się stabilizują powoli. Jak ktoś był by chętny na reefa to pisać. Na targowisku niestety nie mogę jeszcze wystawić bo za mało postów napisałem Cytuj Aktualnie powstało 75x45x50 OW + LED Hydra 52 i Hydra 26 + Skimz SV 203 + ReefMotion DC3K Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danq76 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2015 Zabawa w chowanego Korale tez zadowolone... Cytuj Aktualnie powstało 75x45x50 OW + LED Hydra 52 i Hydra 26 + Skimz SV 203 + ReefMotion DC3K Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach