arrowb Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2015 hej, regał wygląda tak: Na czerwono zaznaczyłem część, którą chcę przeznaczyć na akwaria morskie hodowlane. Na samym dole miejsce na sump. Drugi poziom od dołu to są już dwa akwaria morskie z parkami błazenków, które mają jako filtracje boksy filtracyjne (żywa skała, siporax, pumex, sucha skała). Trzeci poziom od dołu też chcę zrobić "morski" i teraz mam dylemat jak to połączyć wszystko z sumpem. O ile trzeci poziom mogę osuszyć i powiercić w nim otwory, to z istniejącymi zbiornikami jest już problem. Akwaria na drugim poziomem chciałem połączyć u-rurką i w jednym z nich zrobić przelew z rurek (overflow pipe) na dół do sumpa. W akwariach na trzecim poziomie chciałem zrobić kominy z rurą spływową i rewizją. Na razie testuje hydraulikę o średnicy 25 mm. Przelew posklejałem tym klejem ale nie zauważyłem, że może być tylko do 25 st. C. - muszę więc skleić nowy. Macie jakieś propozycje dla mnie jak to połączyć? Jako pompę obiegową chciałbym wykorzystać jebao dc-3000, ale nie wiem jak z głośnością - może jakaś inna? Jaką wydajność proponujecie? Cytuj Pozdrawiam Bartosz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TDS Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2015 Czesc Nie jest to przypadkiem temperatura klejenia?? Sam używałem takiego do swojego zbiornika i jakoś od 6 lat nic się nie dzieje Pozdrawiam Cytuj w realizacji- 120x60x60h 105 l sump, 2xAPF600:)DIY, NJ6000, 2x T 6100, 1x6055 2x250 HQI +4x54W masa innego drobnego sprzetu Walka z glonami trwa - chyba wygrywam:D http://tablica.pl/of...-20130829202216 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
octavian Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2015 A 25 stopni to przypadkiem nie temperatura klejenia a nie uzytkowania ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukisc Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2015 Przecież tym klejem z castoramy klei rurki do ciepłej wody z sieci wodociągowej, a ona ma napewno więcej niż 25 st. C. Pozdrawiam Łukasz Cytuj 375l z sumpem, Maxspect Gyre 150, 1x Jeba WP-25,Jebao DC 1200,Vertex Omega 180i,34kg skały, 6x 54W T5+ 60W Led multichipy, , auto dolewka, RO+DI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arrowb Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2015 hej, no własnie nie wynika czego to temperatura, ale jeśli u Was się sprawdza to super nie muszę odnowa kleić Cytuj Pozdrawiam Bartosz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
magmario Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2015 Hej Bartek. Kleiłem u siebie tym klejem i daje rade. Nic sie nie dzieje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
edi5711 Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2015 To jest wskazana temperatura przechowywania i klejenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arrowb Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2015 hej, no to temat kleju mamy wyczerpany. Poproszę o propozycje rozwiązania kwestii hydrauliki Cytuj Pozdrawiam Bartosz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach