zoolotex Zgłoś Napisano 8 Lutego 2015 Witam przedstawiam nowy sterownik oparty na Stilo o nazwie FERDUINO www.ferduino.com/forum/ pliki i kody można pobrać z strony Ferduno po zarejestrowaniu sterownik zbudowany na bazie arduino mega i LCD 3,2 TFT 240*400 Ja odpaliłem LCD 3,2 TFT 320*240 sterownik SSD1289 Regulacja temperatury wody; Kontrola PH reaktora wapna Monitor PH do zbiornika; Kontrola ORP; Monitor gęstości; zasolenie Auto top off; Sterownie pomp jebao -falowniki Czujnik poziomu; wody Częściowa wymiana wody automatyczne; Regulacja oświetlenia LED dla 6 kanałów (5 dni światło + 1 księżyca) Regulacja temperatury do LED; Sterowanie przez 5 timerów; dosing pumps; Regulacja dawki do 6 pomp dozujących; 7dni Sterowanie pomp DC; pompa obiegowa Wykresy parametrów; Kontrola Web (wersja beta); Wykresy i statusu w czasie rzeczywistym w Internecie. eg https://xively.com/feeds/69337 godne polecenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akvarius Zgłoś Napisano 8 Lutego 2015 jeszcze jak po Polku będzie to morze ktoś kupi Cytuj Akwarium 150*65*60 ,sterowanie iks, reaktor vertex ,odpieniacz ,250 bk vertex,filtr vertex1,5 ,vertex filtr Biopallets XL, ,oświetlenie - 8*80w t5 ,cyrkulacja 2*6105,+multi7095, obieg BK 8500 http://nano-reef.pl/....-ceramiki/ ,http://nano-reef.pl/.., zapraszam po szczepki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zoolotex Zgłoś Napisano 8 Lutego 2015 (edytowane) jeszcze jak po Polku będzie to morze ktoś kupi 1.masz 6 języków do wyboru i nie widzę problemu. Ja mam wgrany Portugalski i nawet go nie znam . 2.można przetłumaczyć na polski jeśli to taki problem. 3.to nie jest na sprzedaż tylko do własnego użytku więc robisz to sam ,dlatego jest to w dziale DIY Edytowane 8 Lutego 2015 przez zoolotex (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matchek Zgłoś Napisano 8 Lutego 2015 A jaki jest koszt ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 8 Lutego 2015 morze ktoś kupi może - bo morskie to jest akwarium ale może się ktoś ENG "naumie" albo poprosi potomka o tłumaczenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zoolotex Zgłoś Napisano 8 Lutego 2015 Wersja przykładowa PL. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
a_rek Zgłoś Napisano 8 Lutego 2015 150$ podstawa, jakie koszty pozostałych układów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zoolotex Zgłoś Napisano 8 Lutego 2015 (edytowane) A jaki jest koszt ? Witaj koszt samemu policzysz zależy co chcesz mieć wystarczy poszukać najdrożej wychodzą moduły PH i ORP około 35$ za sztukę,to naj droższa rzecz chyba że da się przerobić program i zastosujemy przetworniki TL064 150$ podstawa, jakie koszty pozostałych układów? Wiaj Nie trzeba kupować podstawy to tylko dla twojej wygody Edytowane 8 Lutego 2015 przez zoolotex (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meteormode Zgłoś Napisano 8 Lutego 2015 ; Regulacja oświetlenia LED dla 6 kanałów (5 dni światło + 1 księżyca) Jakie możliwości są w tym zakresie pracy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zoolotex Zgłoś Napisano 8 Lutego 2015 Jakie możliwości są w tym zakresie pracy? (5 dni światło + 1 księżyca) chodzi o 5 kanałów led i 1 dla księżyca wschody i zachody i moc każdy kanał ustawiany osobno chłodzenie zmniejszenie mocy do temperatury najlepiej poczytać na www.ferduino.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meteormode Zgłoś Napisano 8 Lutego 2015 ... a efekt zachmurzenia, sztorm? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zoolotex Zgłoś Napisano 8 Lutego 2015 ... a efekt zachmurzenia, sztorm? http://www.ferduino....ic.php?f=8&t=68 szukaj i czytaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablus Zgłoś Napisano 9 Lutego 2015 A ja myślałem, czytając tytuł, że Ferdynand Kiepski dorwał się do arduino hahaha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach