sitrEdek Zgłoś Napisano 12 Lutego 2015 (edytowane) Wszystko gralo do czasu pojawienia sie a baniaku nowej skaly. Co to moga byc z glony Z góry dziekuje za pomoc. Edytowane 13 Lutego 2015 przez sitrEdek (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
k_bad Zgłoś Napisano 12 Lutego 2015 Kolega przez to świństwo zlikwidował baniak, tak mu życie uprzykrzyło. Wyrywanie, podnoszenie kH, Dolabella, nic nie pomagało. Jeśli możesz to wywal tę skałę. Cytuj Akwarium 80x50x50h czyli 200l, Sprzęt: lampa Pacific Black Phyton 120W, odpieniacz Tunze 9004 (Comline Reefpack 250), cyrkulatory 2xAquael Reef Circulator 2600 + Hydor Koralia 900, grzałka hagen 100W. Skała 25kg, piasek 6kg ATI Fiji White Sand, Życie: Hepatus, Doktorek, Mandaryn, 2xBłazny, ślimaki (2xNosariusy, 14xTrochus) Histro, korale LPS, SPS i jakieś miękasy. Chwilowa likwidacja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bodzio71 Zgłoś Napisano 12 Lutego 2015 U mnie też to jest ale nie wszędzie, jest na paru skałkach i się nie rozrasta. Powstało w okresie kiedy to Kh spadło mi drastycznie poniżej 6. Po zdjagnozowaniu problemu podniosłem oczywiście Kh do 8 i tak trzymam.Więkrzość tych krzaczysków zczarniała i znikła, lecz część jest i ma się dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sitrEdek Zgłoś Napisano 14 Lutego 2015 Kolega przez to świństwo zlikwidował baniak, tak mu życie uprzykrzyło. Wyrywanie, podnoszenie kH, Dolabella, nic nie pomagało. Jeśli możesz to wywal tę skałę. Skale "doniesiona* moze i moglbym wywalic, ale to mi sie juz przenioslo na inne skaly niestety. Czy to ze sobie rosnie wprowadza jakies niebezpieczeństwo dla obsady? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach