rafik350 Zgłoś Napisano 1 Marca 2015 Witam, Jestem na etapie zamiany zbiornika i zastanawiam się nad skałą: zastanawiam się czy kupować nową skałę czy zostawić coś z tego baniaczka, co sądzicie? z jednej strony chciałbym przyśpieszyć temat nowego zbiornika, ale z drugiej nowa skała - nowy, zupełnie inny i może większy potencjalny materiał.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Komarek Zgłoś Napisano 1 Marca 2015 Ja mam starą skałę + ceramikę( roczna z mojego baniaka) & 4 kg MarcoRock nowej. Moja skała która nie trafiła do zbuornika,jest w sumpie i kominie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diabeł prawdziwy Zgłoś Napisano 1 Marca 2015 (edytowane) nie bardzo rozumiem co masz na myśli, skała to skała. Skała z frachtu to zawsze coś nowego w baniaku, ale idzie i za tym spore nowe ryzyko. Edytowane 1 Marca 2015 przez Diabeł prawdziwy (wyświetl historię edycji) Cytuj Mała szklanka słonej wody, na dnie skały, w toni ryby i jakieś stwory. :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafik350 Zgłoś Napisano 1 Marca 2015 pytanie czy z waszego doświadczenia opłaca się ryzyko: nowa skała = nowe życie/zagrożenia czy pozostać przy starej skale Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MB075 Zgłoś Napisano 1 Marca 2015 Witaj, Jak skała która jest teraz w zbiorniku, nie ma plag i innego tego typu dziadostwa to przenoś do nowego zbiornika. Przynajmniej wiesz co masz Cytuj Pozdrawiam Magda Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 1 Marca 2015 wszystko zalezy jak wygląda ta skała i jak było prowadzone akwarium jak przesiąknieta "syfem" to .. sam wiesz zawsze można wykożystać tylko "ładniejsze" kawałki a reszte dać nowej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kroczek Zgłoś Napisano 1 Marca 2015 to czy coś nie wyjdzie nagle ze skały to nigdy nie wiadomo - zawsze można przedmuchać tę co jest, nawet odgazować i wtedy dać zbiornika Cytuj OPTI 100x50x50 + sump 80x30x30, IS-200; Jebao DCT6000 na 60-80%; ATI Sunpower Dimmable 8x39W; Eheim Jager 200W; Maxspect Gyre XF 130 + Tunze; Żywy piach Nature's Ocean, LR + RRR, Sól FM/Colombo, Bakterie Bio Gro, BioPellets NP XL, Balling klasyczny na prochach FM, do tego coś tam od Knopa i KZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jolancia Zgłoś Napisano 1 Marca 2015 W mojej po 5 latach od załozenia zbiornika okolo 20 wieloszczetów naliczylem przy rozbieraniu zbiornika i to masakryczne giganty, ciekawe krabiki dotad nigdy nie widziane przezmnie masz okazje to wykorzystaj skale ktorą masz , wcześniej "przedmuchaj" , sprawdź itd., Jeśli jest w dobrym stanie to zostaw sobie , jak osyfiona to wyczysc wyszusz i ożyw ponownie pzdr Szymon ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach