jaro1970 Zgłoś Napisano 26 Marca 2015 Mojee parametry w dniu zejscia rybki KH 7 MG 1300 CA 430 NO3 0 PO4 0 wieczorem jak na chwile wyszla zza skaly mialel wrazenie ze pletwa z prawej strony byla troche nieruchoma albo mi sie wydawalo ale ja wlasnie tak dziwnie na bok sciagalo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yarcio Zgłoś Napisano 26 Marca 2015 parametry, a stabilność systemu to dwie różne sprawy. Wybacz ale w cztero miesięcznym zbiorniku trudno mówić o tym że system jest stabilny. parametry jak widać ma dobre - ale czy stabilne ? Ważne też jest Ph jeśli chodzi o ryby. Cytuj Było - Yarcio na słono 260 Obecnie - Yarcio na słono 650 650 litrów w obiegu, Start 16.05.2013 40 kg LR +40 kg LS, Odpieniacz: Bubble King DeLuxe 250 Internal Oświetlenie ATI 8x54w Cyrkulacja Tunze 2x6105 + WP 40 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaro1970 Zgłoś Napisano 26 Marca 2015 parametry, a stabilność systemu to dwie różne sprawy. Wybacz ale w cztero miesięcznym zbiorniku trudno mówić o tym że system jest stabilny. parametry jak widać ma dobre - ale czy stabilne ? Ważne też jest Ph jeśli chodzi o ryby. Nie napisalem ze dzien wczesniej padl mi salarias plywal u mnie ponad 3 miesiace Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yarcio Zgłoś Napisano 26 Marca 2015 Patrząc na filmik to Salarias nie bardzo miał co jeść - więc pewnie dla tego padł. Co miał zjeść to zjadł i padł z głodu. U mnie tez jak już wyjadł wszytko to z dnia na dzień był coraz marniejszy. On musi miec glony do jedzenia. Niestety nie przestawił sie na pokarm zastępczy Cytuj Było - Yarcio na słono 260 Obecnie - Yarcio na słono 650 650 litrów w obiegu, Start 16.05.2013 40 kg LR +40 kg LS, Odpieniacz: Bubble King DeLuxe 250 Internal Oświetlenie ATI 8x54w Cyrkulacja Tunze 2x6105 + WP 40 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaro1970 Zgłoś Napisano 26 Marca 2015 Patrząc na filmik to Salarias nie bardzo miał co jeść - więc pewnie dla tego padł. Co miał zjeść to zjadł i padł z głodu. U mnie tez jak już wyjadł wszytko to z dnia na dzień był coraz marniejszy. On musi miec glony do jedzenia. Niestety nie przestawił sie na pokarm zastępczy Dzieki za odpowiedzi zastanawiam sie co kupic na ta aiptadie mam sporo boje sie kupic chelmona ze mi padnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yarcio Zgłoś Napisano 26 Marca 2015 Pytanie jakie ryby teraz masz w akwarium ? Jeżeli karmisz bardzo mało to 2 krewetki powinny załatwić sprawę. Jednak jeżeli karmisz przynajmniej 1-2 kostki dziennie to krewetki mogą cos wyłapać do siebie i będą miały gdzieś Aiptasie. Może małego brzydala - najlepiej odkupić od kogoś takie sprawdzonego, bo nie każdy brzydal gustuje w różyczkach. Zwłaszcza jak będzie miał coś lepszego do jedzenia. Cytuj Było - Yarcio na słono 260 Obecnie - Yarcio na słono 650 650 litrów w obiegu, Start 16.05.2013 40 kg LR +40 kg LS, Odpieniacz: Bubble King DeLuxe 250 Internal Oświetlenie ATI 8x54w Cyrkulacja Tunze 2x6105 + WP 40 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaro1970 Zgłoś Napisano 26 Marca 2015 Pytanie jakie ryby teraz masz w akwarium ? Jeżeli karmisz bardzo mało to 2 krewetki powinny załatwić sprawę. Jednak jeżeli karmisz przynajmniej 1-2 kostki dziennie to krewetki mogą cos wyłapać do siebie i będą miały gdzieś Aiptasie. Może małego brzydala - najlepiej odkupić od kogoś takie sprawdzonego, bo nie każdy brzydal gustuje w różyczkach. Zwłaszcza jak będzie miał coś lepszego do jedzenia. 2 blazny czarne i 2 pterapogony karmie 1 kostke mam jedna wundermani ale aiptasi nie rusza a brzydal moze chycic sie euphylli mam ladne 2 i szkoda by mi ich bylo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yarcio Zgłoś Napisano 26 Marca 2015 To dokup jeszcze dwie - wundermani, te krewety polują w grupie. Jak jest sama to siedzi wystraszona w skale. Cytuj Było - Yarcio na słono 260 Obecnie - Yarcio na słono 650 650 litrów w obiegu, Start 16.05.2013 40 kg LR +40 kg LS, Odpieniacz: Bubble King DeLuxe 250 Internal Oświetlenie ATI 8x54w Cyrkulacja Tunze 2x6105 + WP 40 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaro1970 Zgłoś Napisano 26 Marca 2015 To dokup jeszcze dwie - wundermani, te krewety polują w grupie. Jak jest sama to siedzi wystraszona w skale. Chyba tak zrobie jeszcze raz dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach