Skocz do zawartości
lukikolczan

Pterapogon Kaudernii

Rekomendowane odpowiedzi

Czy do 70L akwarium w ktorym jest jeden błazenek 7 kg skały i troche korali moge wpuscic parke Pterapogon Kaudernii ??? Z góry dzieki za porady

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moim zdaniem nie one potrzebują sporego akwa - w porównaniu do swoich rozmiarów inaczej bedą agresywne

240 l (120 dł 50 szer 40 wys) + 56 l sump, pompa glowna PH 802, cyrkulacja 900l/h + 500 l/h + 400 l/h + 240 l/h, oswietlenie NOWE 39W aquastar (T5) + 39W 4000K (T5) (12 godzin) + 2 X 39W 5000 K (6 godzin) bez odpieniacza, grzałka 150W, ok 20 kg żywej skały

forum wspinaczkowe Brytan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

musisz liczyc sie tez z tym ze przyjmuja one raczej tylko mrozonki a suchego nie tykaja

200 l,ZEOvit system,AM Turboflotor Multi +aquabee 2000 AS igła.

[KZ:bac,food7,start2,Pohl's K-Balance,Pohl's B-Balance,Coral Vitalizer,Pohl's Xtra]

Balling Fauna Marin z mikroelementami FM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lukikolczan@ ja sobie myślę że powinienieś dołozyć drugiego błazna - w takim baniaku msz szanse na tarło - możesz się pobawić w próby odchowu młodych - nie jest łatwo ale się da. a pterapogony to jednak ryby które potrzebują przestrzeni - u mnie w baniaku pływają często "niezależnie" a czasem parą. i mimo to potrafia pogonić się nawzajem.

240 l (120 dł 50 szer 40 wys) + 56 l sump, pompa glowna PH 802, cyrkulacja 900l/h + 500 l/h + 400 l/h + 240 l/h, oswietlenie NOWE 39W aquastar (T5) + 39W 4000K (T5) (12 godzin) + 2 X 39W 5000 K (6 godzin) bez odpieniacza, grzałka 150W, ok 20 kg żywej skały

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam parke zakupiona od Anda i sa bardzo spokojne ale mam 300 l i nie wiem jak by sie zachowywaly w mniejszym zbiorniku, ale musza cos w sobie miec bo jak pan akwarium clarck chce je pogonic to odrazu sie strosza i daje sobie siana i odplywa.U mnie plywaja caly czas razem i stoja caly czas w swoim rewirze w lewym rogu akwaria i stamtad sie rzadko kiedy ruszaja. Troche wiecej ruchu wykazuje w czasie karmienia i wieczorem.

200 l,ZEOvit system,AM Turboflotor Multi +aquabee 2000 AS igła.

[KZ:bac,food7,start2,Pohl's K-Balance,Pohl's B-Balance,Coral Vitalizer,Pohl's Xtra]

Balling Fauna Marin z mikroelementami FM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale ja pytam o m oje akwa ktore razem ma 90l wystawa 70l pytam czy moge do blazna parke Pterapogon Kaudernii a wy mi od tematu piszecie co niektorzy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lukikolczan - dlaczego od tematu :) poprostu odpowiadamy pełnymi zdaniami, wolałbyś dostać odpowiedz "nie" bez wyjaśnienia ?

moim zdaniem nie powienieneś ich wkładać do takiego baniaka, piotr1 pisał że stoją w jednym miejscu, zapomniał dodać że to ryba która w nocy p[okazuje co potrafi (popatrz na jej oczy - przystosowane do polowania w cemności), sporo "ganiania" jest właśnie po zgaszeniu światła, dodatkowo nie napisałe w jakim wieku są.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie.:)

120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Lukikolczan

Nie bardzo rozumiem sens Twoich pytan. Wszyscy odpowiedzieli na "nie" a Ty robisz swoje i juz pytasz na targowisku. W jakim celu pytales?

Jak Ci sie zadomowia i bedziesz chcial jakas inna rybke wpuscic to wtedy zobaczysz jakie onne sa spokojne.:szok

Pozdrawiam

120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem nie wypowiadac sie w temacie poniewaz tej rybki nie mialem, ale nie o tym. Przepraszam za OT, ale nie moge patrzec na cos takiego. To Twoja sprawa co wpuscisz do akwarium, ale skoro chcesz je kupic i jestes na nie napalony to po co pytasz? Mowia Tobie koledzy, ze nie to nie. Jakis nerwowy jestes. Najpierw z Xenia, teraz tutaj. Ani Tobie nikt nie odebral zlotowki za xenie, ani nie chce zle dla Ciebie i przedewszyskim dla ryb. Zastanow sie czy chcesz poparcia w blednym mysleniu i lepszego samopoczucia czy poprostu dobrej rady?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.