Skocz do zawartości
hajtaler

Nowe 100l powrót do morszczyzny po kilku latach przerwy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ponownie dawno mnie tu nie bylo

Male zmiany

Wiec zakupilem AquaNano 60

jest to zbiornik 100l w zestawie ma pompę obiegowa 720l/h będzie trzeba chyba wymienić ja na coś mocniejszego .

Również w zestawie dostałem oświetlenie 10,6W led, świeci niby ładnie ale szukam coś na ich temat,

powstanie jakaś lampa Led diy tutaj pytanie do kolegów ilu Watowa ta lampa powinna być? jakie diody czy te powerled 10,20 W czy 3w cree ,gdzie kupujecie te biale powyżej 10000k nie mogę nigdzie znaleźć

tylni panel podzielony na az 6 komór ciężko będzie wsadzić jakikolwiek odpieniacz musze cos wyszukać ale jak by ktoś miał pomysł to bym prosił o rade

mam tez grzałkę 150w,powinna starczyć

zakupiłem tez filtr wody z Di

http://www.ebay.co.u...=STRK:MEBIDX:IT

mysle ze wystarczy

teraz cyrkulacja czy tunze dalej jest tak dobre czy doczekała sie jakiejś konkurencji

planuje dać jedna co by akwarium nie zagracać jak moc jest potrzebna

skały będzie kolo 10kg wystarczy ? nie chce gruzowiska

do tego piach

Edytowane przez hajtaler (wyświetl historię edycji)

e4e2ef0aeba8bb9eda31d92d0ad26585u867a881.png[/url]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak panel bedzie 3-komorowy, to odpieniacz pewnie do środkowej komory, 1-sza wygląda na miejsce na ceramikę/gruz itp

Ja właśnie wczoraj wrzuciłem skałę do podobnej wielkości akwa, ale panel zrobiłem 2-komorowy (mała komora na pompę i reszta - jedna spora komora na wszystko). Sciankę panelu mam z czarnego szkła, jakoś nie wierzyłem w klejenie szkło-plexi.

pozdrawiam Mateusz

140l z panelem, Kessil 360W, Tunze 9012

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak panel bedzie 3-komorowy, to odpieniacz pewnie do środkowej komory, 1-sza wygląda na miejsce na ceramikę/gruz itp

Ja właśnie wczoraj wrzuciłem skałę do podobnej wielkości akwa, ale panel zrobiłem 2-komorowy (mała komora na pompę i reszta - jedna spora komora na wszystko). Sciankę panelu mam z czarnego szkła, jakoś nie wierzyłem w klejenie szkło-plexi.

możesz zrobić zdjęcie twojego zbiornika ,szkło pomalowałeś ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemka.Miałem podobny zbiornik z panelem i przegrodę miałem ze szkła sklejonego z płytą pcv czarną wyciętą wodą i było ok .Bujam się ze sprzedażą akwarium już jakiś czas jak coś to polecam.Co do oświetlenia to cree będą ok.Panel trzy momory i dolewka w ostatniej komorze.Tu link do mojej kostki.

http://allegro.pl/show_item.php?item=5299004289

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok, spróbuję wkleić zdjęcia, ale jakoś w nowym forum nie mogę tego ogranąć

akwa1

panel1

panel2

szyba odgradzająca panel jest z szkła barwionego na czarno (notabene okazało się znacznie droższe od opti, ale to tylko jedna szyba)

ps - odpieniacz ma dojechać w tym tygodniu, skała jest od wczoraj.

Edytowane przez MateuszD (wyświetl historię edycji)

pozdrawiam Mateusz

140l z panelem, Kessil 360W, Tunze 9012

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki, ale mały upgrade, właśnie wracam ze sklepu z Aqua One 60, po wycenach z kosmosu i rozmowie w sklepie zdecydowałem się ten zbiornik, trochę poczytałem uk fora i chwalą sobie ten zbiornik, jak dojadę do domu wstawię zdjęcia

pierwsze testy panelu ,do szczelnych on nie należy :veryangry: ,czy to będzie w czymś przeszkadzało ,jak tak to reklamować czy poprawić silikonem bezbarwnym ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.