Gość michalfa Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2015 Mój jadł w sklepie jak go brałem. W domowym akwarium też jadł aż miło, po kilku miesiącach zakwalifikowałem go do "ryby nie stwarzające problemu". Po ok 8 miesiącach zakupiłem 4 szt Anthiasów, przestał jeść i zdechł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prospero Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2015 U mnie np. Chelmon uwielbia pływać z Idolem i odwrotnie. Wprawdzie jedzą osobno ale pływać uwielbiają razem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
remii Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2015 A ja mam z erybki i pływa juz ósmy miesiąc, je mrozonki i aiptasie. Dwa tygodnie temu wpusciłem biełobrodego tez z erybki i do dzis nie miał nawet jednej kropeczki. I co Wy na to? To bardzo delikatne ryby duzo zalezy od warunków jakie zapewnimy im w akwarium. Dojzały i stabilny system, odpowiednia wielkosc akwarium, ekipa czyszczaca skorę oraz dosyep do pokarmu to podstawa! Cytuj 100x40x60h, Sunpower 6x39w, Vertex omega 130, 6045 + RW8, Tunze 1073.020, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukisc Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2015 Ja mam Chelmona ponad 7 miesięcy i do dzisiaj nie zauważyłem żeby jadł mrożonki, zero zainteresowania. Widać po nim, że brzuszek ma pełny Pozdrawiam Łukasz Cytuj 375l z sumpem, Maxspect Gyre 150, 1x Jeba WP-25,Jebao DC 1200,Vertex Omega 180i,34kg skały, 6x 54W T5+ 60W Led multichipy, , auto dolewka, RO+DI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Percnon Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2015 Moj wcinal aiptasje i po 2/3miesiacach mrozonki. Mam go rok i ma sie swietnie w 250litrach. Mysle ze pomocne jest to ze mam w tym akwa 30kg skaly i wszedzie biegaja jakies przerozniste robaczki, na ktore chelmon sobie poluje. Pozdrawiam Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach