Skocz do zawartości
raclaw1

Identyfikacja

Rekomendowane odpowiedzi

Co to jest majano ?

1230-img_0212 h.jpg

tego glona wykosić?

1230-img_0214 h.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dla mnie wygladajak aiptasia (prazkowane ramiona)

akwarium 100x55x45; lampa Ati sunpower 6x39; obieg Tunze Silence 1073.020; cyrkulacja 2x6055, odpieniacz DYI BK160

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi tez wyglada na aiptasie.

Glona mozesz wyrwac, zlap go najblizej podstawy jak sie da wtedy sie nie urwie w polowie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 to aiptasia, zabij .. glony usun mechanicznie albo czekaj az same znikna :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy aiptasia przemieszcza się po akwa i czy je np. pokarm w płatkach szczeże powiem że obserwuje dość długo ....zdjęcie nr1 i to mi chodził od jakiegoś miesiąca jest cały czas w miejscu i nawet przyuważyłem jak ramionem wciskał coś do gębuchy najprawdopodobniej był to mały płatek pokarmu. Dlaczego tak pisze nie spotkałem się z aiptasia w tak ciekawym ubranku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szorstnik by mial dluga noge wygladajaca jak ogorek, a to jest w bardzo malej odleglosci od skaly. Przynajmniej na zdjeciu tak widac i ma prazkowane ramiona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do końca nie mam sprecyzowanej odpowiedzi dot. zdjęcia nr 1 wywalić czy nie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja przyjmuję zasadę jak nie jestem pewny to zostawiam-jedno stworzenie nie narobi aż tak wielkich szkód - skałę tez w zasadzie nalezałoby wywalić bo jest brudna :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
And :

Ja przyjmuję zasadę jak nie jestem pewny to zostawiam-jedno stworzenie nie narobi aż tak wielkich szkód - skałę tez w zasadzie nalezałoby wywalić bo jest brudna :(

święta racja , na zabijanie zawsze jest czas , kup sobie Wundermani - to atrakcyjna kreweta , jak będzie to "szklana róza" to kreweta ją załatwi

Nie bądź tak skory do wydzierania, zabijania, wyrywania (to nie są glony nitkowate jak zapwene koledzy myślą - zostaw je jak masz lub będziesz miał pokolce , ten glon będzie dla nich gratką)

To oczywiście moje , lecz sprawdzone zdanie

pozdrówka

Wreszcie !!!! 425 l profil, komin 22 l, sump280 l, Turboflotor 5000 shorty , DELTEC PF601S, Obieg DELTEC HLP 5250, WEIPRO LM150 (3x150HQI + 2 T8 54W aktynika) cyrkulacja TUNZE 7240/2 + TUNZE TS12 6100 + multikontroler, 130kg skały

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na 1 fotce to napewno aiptasia i wywal ja zanim sie rozmnozy , tez mowilem ze 3 sztuki to tragedii nie bedzie i zawsze mozna je wytepic i k............... zostawilem a teraz mam niekonczaca sie wojne

a 2 fotka to fajne glony pod warunkiem z ci zoanthusow nie przerastaja lepiej go wyrwij i przyczep w innym miejscu.

takie moje zdanie rowniez sprawdzone

UWIELBIAM MÓJ CANDY SHOP

130x50x40 + 210 l sump , obieg laguna 3500 , cyrkulacja tunze 6055 + 6045 + 6060

oświetlenie 4x 54 w t5 DIY, SHURAN 200

wystartowało Nasze Przejściowe...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.