Skocz do zawartości
olinek94

euphyllia paraancora Plamki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Dostalem euphyllia paraancora zauważyłem dzisiaj ze ma białe plamki na łodydze i dwie na podstawce. Plamka jest biała i zaokrąglona jak pół ksiezyc z dziurką w środku Czy ktoś wie co to jest ?

ps. Dotykałem te plamki i są twarde.

post-25078-0-02338400-1430300587_thumb.jpg

post-25078-0-73426000-1430300592_thumb.jpg

Edytowane przez olinek94 (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym obstawiała małe rurówki, bo mam podobne coś w akwarium, ale z Twojego zdjęcia niewiele widać... To tylko wróżenie z fusów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym obstawiała małe rurówki, bo mam podobne coś w akwarium, ale z Twojego zdjęcia niewiele widać... To tylko wróżenie z fusów.

hmmm rurówka na łodydze ? A wiesz co , odczepiłem coś z łodygi było białe jak by kokonik a na czubku miało jak by wąsiki.

Mam nadzieje ze to nie choroba :( Jak przetarłem palcem te białe plamki to tak jak bym roztarł grudkę cukru oczywiście ona jest twarda .

Dodałem nowe zdjęcia.

post-25078-0-06231700-1430306165_thumb.jpg

post-25078-0-79218300-1430306172_thumb.jpg

Edytowane przez olinek94 (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego nie? Ja male rurówki w starym akwarium miałam wszędzie :) Nigdy nie rozkruszałam rurówki, więc nie wiem jak się zachowa. Piszesz, że wąsiki? No to nie wiem. Jak było ich więcej, to w dalszym ciągu obstawiam rurówkę, jak dwa, to się poddaję. U mnie teraz na szybie mam podobnie zwinięte, czasem bardziej w kole i są to na 100% małe rurówki.

Wpisałam w google "rurówki na szybkach", bo nie mam teraz jak zrobić zdjęcia swoich i wyskoczył mi stary wątek z nano-reefa:

http://nano-reef.pl/topic/45041-biale-planki-na-szybach/

sam porównaj i oceń...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego nie? Ja male rurówki w starym akwarium miałam wszędzie :) Nigdy nie rozkruszałam rurówki, więc nie wiem jak się zachowa. Piszesz, że wąsiki? No to nie wiem. Jak było ich więcej, to w dalszym ciągu obstawiam rurówkę, jak dwa, to się poddaję. U mnie teraz na szybie mam podobnie zwinięte, czasem bardziej w kole i są to na 100% małe rurówki.

Wpisałam w google "rurówki na szybkach", bo nie mam teraz jak zrobić zdjęcia swoich i wyskoczył mi stary wątek z nano-reefa:

http://nano-reef.pl/...ki-na-szybach/

sam porównaj i oceń...

No kurde rurówka :( jak się nie mylę Dobrze ze jedną zostawiłem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie te "wąsiki" jak je nazwałeś ma czerwone, a Twoja?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie te "wąsiki" jak je nazwałeś ma czerwone, a Twoja?

Miała chyba białe ale kurcze poleciała w skałę i nie zdążyłem jej złapać .A co do tych plamek to na 95 % rurówka. Ufff a już myślałem ze się coś przyplątało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.