refish Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2015 (edytowane) Witam mam pytanie czy ktoś stosuje prochy do balinga firmy royal nature ,jak rozrabiamy wapno z magnezem tak jak np aquaforest nic niema opisane .Pozdr Robert Edytowane 1 Czerwca 2015 przez roboakwa (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2015 tak jak inne tylko trzeba wiedzieć czy to jest bezwodny,dwuwodny czy sześciowodny i to wtedy sa inne ilości w zależności od uwodnienia Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
refish Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2015 dwuwodzian chlorku wapnia i sześciowodzian chlorku magnezu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KRUSZYNA Zgłoś Napisano 2 Czerwca 2015 A nie łatwiej będzie pomieszac osobno i dozowac osobno? Generalnie chyba nie ma za dużego znaczenia w jakich proporcjach wymieszasz bo po zmianie prochów i tak musisz kilka testow zrobic zanim ustalisz dawki. Ważne jest by każda nastepna mieszanka była w tych samych proporcjach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
refish Zgłoś Napisano 2 Czerwca 2015 A ilu wodne są prochy af? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 2 Czerwca 2015 tutaj cały opis i tabelki ile czego http://nano-reef.pl/topic/62787-metoda-ballinga/ Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
refish Zgłoś Napisano 2 Czerwca 2015 Dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach