TMK Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2015 W końcu kupiłam sobie Hankę i próbuję zmierzyc wg instukcji a tu klapa - włączam miernik pojawia cie napis C1 - napełniam kuwetę wodą, wkładam i naciskam przycisk. pojawiaja sie kreseczki --- a nastepnie Ad press C2 Zgodnie z instrukcją wyjmuję kuwetę, dosypuję saszetkę, mieszam przez 20 sekund i wkładam do urzadzenia zajmuje mi to ok 35 sekund Iteraz zgodnie z instrukcj ą mam odczekać 3 minuty i nacisnać przycisk. Niestety Hanka wię wyłącza po ok 2,20 minuty zanim nacisnę przycisk Co robię nie tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2015 (edytowane) wkładasz naciskasz przycisk około 3 sekundy az wyskoczy odliczanie od 3 minut chodzi o ta ostatnią czynność wkładasz już kuwetę do pomiaru zamykasz przyciskasz przycisk do tąd aż wyskoczy odliczanie od 3 minut i na końcu odliczania pokaże się wynik Edytowane 3 Czerwca 2015 przez Sygen (wyświetl historię edycji) Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
egon24 Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2015 (edytowane) Robisz tak , nalewasz wode do obu kuwet , do jednej z nich sypiesz proszek i mieszasz . Dobrze jest mieć oznaczone np. Pod spodem zrobic jedynkę mazakiem niezmywalnym . Wkładasz 1 po niej 2 i przytrzymujesz przycisk , sprzęt odlicza 3 min i jest wynik . Pózniej mozna czynność powtórzyć ale nie przytrzymując przycisku po 2 fiolce a tylko naciskając jest wynik od razu . Edytowane 3 Czerwca 2015 przez egon24 (wyświetl historię edycji) Cytuj http://nano-reef.pl/...na-podkarpaciu/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TMK Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2015 Dzięki za pomoc. Trzeba było od razu przeczytać instrukcje po angielsku. "hold" jest kluczowym słówkiem którego nie ma w tłumaczeniu Dziekuje wszystkim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sienki Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2015 Ja robiłem test w jednej kuwecie po wymieszaniu sprawdzałem tylko żeby bąbli nie było i fru test.. Cytuj Jest .. i znowu "kostka".. | było vol3 400 l | było 324 l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
egon24 Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2015 Mozna w jednej ale kazdy test powinno sie zrobic 3 razy , robiąc jedna fiolka nie da sie , chyba że na kilku reagentach. Cytuj http://nano-reef.pl/...na-podkarpaciu/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2015 a ja dużo się naczytałem i bardziej prawidłowy wynik wyjdzie robiąc w jednej kuwecie Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TMK Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2015 A jak czyścicie i suszycie kuwety? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
egon24 Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2015 Uważam że obie wersje są poprawne , ja lubie wykońac test kilka razy więc robię jak napisałem. Cytuj http://nano-reef.pl/...na-podkarpaciu/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sienki Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2015 Kiedyś dużo testów robiłem i faktycznie tak jak pisze Sygen, robiąc w jednej wyniki wychodziły bardziej zbliżone.. Fiolkę płukałem RO i osuszałem, a później delikatną chusteczką przecieram, ewentualnie chusteczki do okularów. Cytuj Jest .. i znowu "kostka".. | było vol3 400 l | było 324 l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yendruu Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2015 można sobie sprawdzić obie fiolki robiąc "test" bez dodatku reagentow . Jeśli za każdym razem pokaże 0 nie widzę przeszkód by robić test w dwóch fiolkach . wysłałem z tapatalk Cytuj 50x50x40cm, oświetlenie T5 4x24W + led 18W,cyrkulacja: 6,5 tys, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach