Skocz do zawartości
hajtaler

Identyfikacja Plagi

Rekomendowane odpowiedzi

testy po4 i kh henka reszta salifrent, leje bakterie i np pro codziennie po 2 krople, coral B codziennie po 1, resztę czyli A,E,V raz w tygodniu, w skarpecie mam węgiel i phosphate minus wymieniane co miesiąc, podmianki na soli probiotycznej co tydzień 15L, woda ro ma 0,00TDS wymieniane co 3 miesiące filtry, 2 wkłady DI wymieniane jak pojawi się 1 i to w sumie wszystko co robię, ryb mam 4 karmie raz dziennie kostka.

Jedyne co zmieniłem to dodałem kamyki zeo i nowa butelka bakterii probiotycznych które dość śmierdzą ale w innym wątku piszą ze to normalne

Edytowane przez hajtaler (wyświetl historię edycji)

e4e2ef0aeba8bb9eda31d92d0ad26585u867a881.png[/url]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co tu pisac ??? Wszystko pieknie . Moze : zaciemnic baniak na kilka dni , uzyc chemiclean , wstrzymac podmianki i suplementacje , neonowki nie sa stare ? Korale rosna ? Lejesz balinga ? Czy tylko na podmianach ? Jak korale stoja to sol ktora uzywasz jest bardzo bogata i to co nie wciagna korale odklada sie na sklale i szybach w postaci glonow.

zbiornik 120x60x60 +sump . odpieniacz Sebastek czarna perla na Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040 , cyrkulacja wp-40 rw-15 , obieg Jebao9000 , oswietlenie Gieseman Matrix II 8x39w . 

8744f73183d58f0a59fb88f54dc034b6u1589a14

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wstrzymałem już wszystko z af poza bakteriami i nppro, nie leje balinga bo podmianki są wystarczające,korale rosną pną się w gore i zalewaj nóżki, jedna akra mi straciła tkankę ale to teraz się dzieje jak się plaga pojawiła, resztę polipuje normalnie,coraz bliższy jestem resetu zbiornika mam nadzieje ze to nie coś z dsb muszę zbadać wodę z pod niego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie rob podmianek lub zmniejsz do kilku litrow.

zbiornik 120x60x60 +sump . odpieniacz Sebastek czarna perla na Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040 , cyrkulacja wp-40 rw-15 , obieg Jebao9000 , oswietlenie Gieseman Matrix II 8x39w . 

8744f73183d58f0a59fb88f54dc034b6u1589a14

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupiłem chemiclean może on pomoże jak nie to zrobię restart zbiornika bo coś źle w nim się dzieje i mam dość ciglej walki z glonami dino i cjano

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znajomy tak się bujał ponad pół roku, odstawił sól probiotyczna i przeszło.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupiłem chemiclean może on pomoże jak nie to zrobię restart zbiornika bo coś źle w nim się dzieje i mam dość ciglej walki z glonami dino i cjano

kuracja chemicleanem pewnie nie pomogła? mi to wygląda na dino.

początek 300 l

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Póki co odpukać wszystko zeszło bez chemi wystarczyło odstawić kolejny raz produkty z AF nawet probiotyka, została tylko sól probiotyczna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.