LLS Zgłoś Napisano 15 Czerwca 2015 Możesz pokazać zdjęcie tego akwarium .Nie chcę nic mówić ale tam nie ma co doklejać bo i po co ? To że materiał pracuje to normalne. Stelaż po akwarium również pod obciążeniem się ugina w linio prostej poziomej . Budynki i mosty też pracują .Równiez powłoki lakiernicze Nie popadajcie w paranoję . Cytuj Warto być przyzwoitym ,choć nie zawsze się to opłaca . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zwischen Zgłoś Napisano 15 Czerwca 2015 No jeśli już taki autorytet się w tym temacie wypowiedział to myślę że już nie ma tego co dalej "wałkować" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
neopl Zgłoś Napisano 15 Czerwca 2015 no teraz jestem w pracy, ale parę fotek jest w moim temacie: http://nano-reef.pl/topic/75756-480l-slaskiego-baniaka/ . ogólnie jak pisałem, wzmocnienia wzdłużne oraz poprzeczne, poza miejscem gdzie jest komin, i odchylenie po napełnieniu po 2mm na każdą szybę, Cytuj Akwa 140x62x55 opti Odpieniacz DIY na pompie 6500l/h, lampa T5 8x54w, cyrkulacja Jebao rw-15 i wp-25, obieg NJ4500, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LLS Zgłoś Napisano 15 Czerwca 2015 (edytowane) Czym że jest ugięcie szkła 2mm na odcinku 140 cm ,gdzie zastosowane są wzm wzdłużne . Jeśli wzm są od krótkiego boku do boku nie wystąpi punktowe kumulowanie naprężeń . W takim wypadku tylko młotek może spowodować pęknięcie szyby Widziałem temat . Nic tam absolutnie nie doklejaj . Edytowane 15 Czerwca 2015 przez LLS (wyświetl historię edycji) Cytuj Warto być przyzwoitym ,choć nie zawsze się to opłaca . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
neopl Zgłoś Napisano 15 Czerwca 2015 Przemo dzięki w takim razie za fachową opinię, pozdrawiam Cytuj Akwa 140x62x55 opti Odpieniacz DIY na pompie 6500l/h, lampa T5 8x54w, cyrkulacja Jebao rw-15 i wp-25, obieg NJ4500, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tadzik443 Zgłoś Napisano 15 Czerwca 2015 A jak kamien w wodzie spadnie np na szybe dolna czy tez przednia boczna to tez sie szczaska bo gdzies kiedys czytalem ze ciezko jest stluc zalany zbiornik kamieniem ale cos mi sie nie chce wiezyc LLS moze moglbys sprostowac moje pytanie Wysłane z mojego SM-G900F za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LLS Zgłoś Napisano 15 Czerwca 2015 Oczywiście prędkość opadanie ciała stałego w wodzie a powietrzu, to niebo a ziemia Cytuj Warto być przyzwoitym ,choć nie zawsze się to opłaca . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tadzik443 Zgłoś Napisano 15 Czerwca 2015 Czyli mam rozumiec ze jest male prawdopodobienstwo pekniecia ? Wysłane z mojego SM-G900F za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiflu Zgłoś Napisano 15 Czerwca 2015 Jest tak samo małe i duże jak zrzuconym na podłogę srajwofenie pęknie szyba - sprawa losowo przypadkowa. Cytuj "Wszystko co słyszymy jest opinią, nie faktem. Wszystko co widzimy jest punktem widzenia, nie prawdą." Aureliusz Nowe 730L Stare 470L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach