Skocz do zawartości
klaczov

ukwiał umiera?

Rekomendowane odpowiedzi

witam

od 2 miesięcyten ukwiał zmalał mi z wielkości prawie 2 piesci do tego jak widać ...jak pol piesci ....

dokarmiac zaczalem jakies 3 tygodnie temu 2x w tyg po 0,5cm stynki . Zjada ale nie rosnie , nie dostaje kolorów a był cały czerwony. Doradzcie co robić z nim dalej ...

http://screenshooter...0632291/taieboo

http://screenshooter...0632291/cvuqomf

parametry w normie mam , choc przez dlugi czas mg i ph delikatnie ponizej bylo . Obecnie wszystko na granicy ale ok jest

300L

642a045595e7faf264be73fb03561bd5u953a894.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dopóki nie "flaczeje", nie mętnieje i nie robi sie sraczkobrązowy:) to nic mu nie jest .

Cos musiales zmienic w akwa i mu sie nie spodobalo

Moje tak sie zachowywaly jak zmienilem oswietlenie na led , dopiero po roku zaczely sie do ledów przyzwyczajac i ciut sie pompują

Jaminik 200 GT:)

240l w obiegu , dluugie na 1,7m.

Pompownia Jebao. 320W T5

Skała 90% ceramika

Życie - po wielu porażkach - Zadowolone i w koncu rośnie !! :)

Błazny w związku mieszanym, Ptera LGBT, Jaśka z Rewolwerem, Wargatek Struś , Baca i wesoła rodzinka Krewetek.

w planie male DSB i refugium

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to mnie pocieszyles ;) balem sie ,ze juz pada mi poprostu

no nic bede cierpliwie czekal az wroci do kondycji swojej wkoncu

300L

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to mnie pocieszyles ;) balem sie ,ze juz pada mi poprostu

no nic bede cierpliwie czekal az wroci do kondycji swojej wkoncu

jest glodny, pada

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest glodny, pada

karmie go 2 razy w tygodniu teraz , nie wiem tylko czy stynka starczy czy np.krewetke kupic w zamian? stynke mi polecili w sklepie dla ukwiala

300L

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja karmię tez stynką raz w tygodniu i rośnie jak szalony. Myślę że jak go karmisz 2 razy w tygodniu to raczej z głodu nie pada. Problem jest w czym innym

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego czy ty widziales kiedys padającego ukwiała ??

ukatrupic quadri nie jest tak latwo , trzeba byc wybitnym specjalistą zeby go zaglodzic

Pompownia Jebao. 320W T5

Skała 90% ceramika

Błazny w związku mieszanym, Ptera LGBT, Jaśka z Rewolwerem, Wargatek Struś , Baca i wesoła rodzinka Krewetek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego czy ty widziales kiedys padającego ukwiała ??

ukatrupic quadri nie jest tak latwo , trzeba byc wybitnym specjalistą zeby go zaglodzic

nie do końca jestem przekonany ze zjadł, a nie wyrzucił ............może porcje za duże.............

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje wypluwają jak dam cale stynki z pancerzem

jak obiore jak francuskiemu pieskowi to wsysaja w kilka sekund :)

Pompownia Jebao. 320W T5

Skała 90% ceramika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj, czy zawsze był taki przezroczysty(nie chodzi o kolor)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

do strzykawki solowca/artemię i wstrzyknij mu w pysk :) zawsze coś złapie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój też miał taki okres, spróbuj go podkarmić, ja karmiłem krewetkami. Najlepsze są błazenki, moje od kad się wprowadziły karmią ukwiała tak, że się podzielił nie dawno :-)

39ab02c6bf502279.jpg5215f98825db8954.jpg

ryba-ruchomy-obrazek-0437.gif PS Pandora 4x54W T5 i 3x145W LED, DCP6500, AWN40 na DCP3000,RW-15, RW-8,CP-55, Biopellests AIO XL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj, czy zawsze był taki przezroczysty(nie chodzi o kolor)?

właśnie nie od zawsze ... jak go kupiłem był krwisto czerwony i wielki ;) tak trwał przez 2 miesiące jakieś , aż zaczął wędrówkę po akwa . Schował mi się wtedy pod filtrem i tam siedział z 2 miesiące ... ostatnimi czasy błązny go męczyły , nie dokarmiałem,liczyłem,że coś mu podrzucą ,ale skończyło się jeszcze gorzej. 2 tygodnie temu ryby popadału , 2 błazny ,ustniczek cesarski i zebrasoma ... podawane było Herbtana na ospe i następnie po 2 tygodniach jak wróciłem z wczasów z racji braku poprawy padło na Spots&Velvets Salt.

Skończyło się tak,że ustnik padł pierwszy,potem reszta obsady + kreweta czyszcząca ...

a pozostało jedynie babka i debelius .

parametry mam w normie obecnie podmiana wody była po leku 50% z dojrzałego zbiornika ze sklepu od znajomego we Wrocku.

300L

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miałem podobny problem,tylko że mój nie zrobił sie na Albinosa :rofl: poprosto zmalał do wielkości 5zł.Przekazałem znajomemu który niedokarmia swoje ukwiały a ma pięknie wyrośnięte.Mój też dochodzi do siebie.Dodam że mam jeszcze quadri (inną odmianę) który też przez 6 miesięcy wyglądał jak 5 zł a teraz wygląda tak..

Myślę jak poprzednicy,że musi dojść do siebie lecz czasem może to trwać długie miesiące.Widze że masz aiptazje,też miałem tego dziesiątki.Walczyłem jak mogłem,czytałem wiele i stosowałem się do porad z tego forum.Kupiłem w jednym czasie Brzydala na aiptazje i Pseudoidolka dla uroku :thumbsup: Wystarczyło 24 godz. po aiptazjach historia,a najlepsze jest to że robote wykonał Pseudoidolek.Pozdrawiam.

post-23318-0-81103800-1434989701_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.