olinek94 Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2015 Witam Na mojej euphylli i skale jest pełno białych plamek wyglądają jak muszelki (rurówka?)co z tym zrobić ?. Druga sprawa, zaznaczyłem dwa zdjęcia na niebiesko, nie wiem co to jest ale na łodydze jest tunelik i zauważyłem jak by coś z tego tunelika wychodziło Często się chowa (zmiana światła) i miało malutkie skrzydełka jak motylek Czy ktoś wie co to jest ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FunWorld Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2015 Nie masz pajęczyn w akwarium? Słabo widać na tych zdjęciach, ale u mnie podobne rozsiał ślimak osiadły. Cytuj 500 + -zakładając akwarium morskie nic nie wiemy -po trzech miesiącach uważamy że już cos wiemy; -po roku jesteśmy ekspertami, -po dwóch latach dochodzimy do wniosku że kompletnie nic nie wiemy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robteos Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2015 Te muszelki to tak jak kolega wyżej pisze ślimaki osiadłe też niestety na swojej mam pełno tego.... na swojej euphylli. Cytuj Krauza [118x35x40H] + sump 45x45x38H Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
olinek94 Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2015 Nie masz pajęczyn w akwarium? Słabo widać na tych zdjęciach, ale u mnie podobne rozsiał ślimak osiadły. Pajęczyn raczej nie mam Jak to zwalczyć ? i co z tym robaczkiem w tej rurce ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nashiq Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2015 (edytowane) Te wasze ślimaki to małe rurówki masz tu linka http://nano-reef.pl/topic/75578-biale-wapienne-robaczki/ Edytowane 17 Czerwca 2015 przez nashiq (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach