Skocz do zawartości
hajtaler

Sulphur Goby i Diamond Watchman Goby w 100L?

Rekomendowane odpowiedzi

witam

mam obecnie w akwarium Sulphur Goby i bardzo chciał bym kupić jeszcze jedna Diamond Watchman Goby i tu pytanie czy one będą się ganiać czytałem ze nie najlepszym pomysłem jest trzymanie dwóch goby w jednym zbiorniku.

Moze ktos trzymal i sie wypowie

Edytowane przez hajtaler (wyświetl historię edycji)

e4e2ef0aeba8bb9eda31d92d0ad26585u867a881.png[/url]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sulphur Goby - pisz ze chodzi o

Cryptocentrus cinctus !!!!!

to nie jakieś skrótowe forum

Goby - co to jest ???? - mamy się domyślać o co ci chodzi ????

mogą ale nie muszą się gonić mały zbiornik masz

pul. - będzie bardziej kopać i rośnie w por. do cint.

pod takimi nazwami są w sklepie i tak pisze, nie interesują mnie za bardzo nazwy łacińskie bo i tak ich nie umiem przeczytać , a jak nie wiesz co to Goby i musisz się domyślać i tak cie to boli to wpisz to słowo w Google to ci wyskoczy w pierwszym linku ze zdjęciami

a tak poza tym dzięki za odpowiedz

Edytowane przez hajtaler (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie denerwuj się ale AnT ma rację / w tym hobby ( również w terrarystyce i pochodnych / zwierzęcych) bez posługiwania się nazwami łacińskimi mało kto cię zrozumie i zakuma o jakie zwierzę ci chodzi , tym bardziej że wiele morskich zwierząt nie ma nazw angielskich a tym bardziej polskich ... i co wtedy?

PK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wtedy łacina zostaje ale goby to dość popularna ryba wiec chyba nie ma problemu,niestety w sklepach nikt nie posługuje się łacina, jest dobrze jak jest napisane co to za ryba jest bo o nazwach korali to raczej nie mam mowy ,przynajmniej w jednym sklepie co bywam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Staaaary! A skąd mamy wiedzieć co to jest sulphur goby?? Zadajesz pytanie o rybkę, i jeszcze oczekujesz, że będziemy odwalać za Ciebie robotę z googlowaniem nazw.

To tak jakbyś wszedł do angielskiego i powiedział: "Do you have any żółtek or doktorek?" A na prośbę sprzedawcy o wytłumaczenie o co ci łaskawie chodzi rszuciłbyś mu "A zgoogluj sobie!".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam takie dwie Diamond Watchman Goby dużą i małą , na początku mieszkały razem, po miesiącu już każda z nich ma wykopaną swoją norkę i lubią sie przeganiać. W sklepie nazywali je babkami kopiącymi

Edytowane przez sito2300 (wyświetl historię edycji)

Start 02-04-2015 ,akwarium 200x60x70cm szkło optiwhite 12mm 840l + sump 90l,

Odpieniacz - ATI 250 POWER CONE , Lampa - 2xbelki LED SANRISE A015-90-W + 8 rury 80W ATI

Obieg - Jebao DCT12000 ,Pompa cyrkulacyjna - Jebao 1x RW-20, 1xRW-15, 2xRW-8,

Żywa skała - pochodzenie Indonezja – Bali – 100 kg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.