Skocz do zawartości
barbara

METODA BALLINGA

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jeszcze raz jestem poczatkujaca akwarystka wiec musze o wszystko pytac fachowcow od tego.

prosze mi powiedziec jakie mikroelementy i jak sie nazywaja moge wlac do Roztworu I - WAPŃ - Ca

a jakie do drugiego Roztwór II - TWARDOŚĆ WĘGLANOWA - kH

teraz zamowilam Chlorek Wapnia CaCl2 op.1kg

Wodorowęglan Sodu NaHCO3 op. 1kg

I co dalej ???????????????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie koncze prace, jak przyjde do domu napisze Ci ile i czego wsypac do poszczegolnych butelek. pzdr

Purple haze......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

musisz zam?wic wrzystkie odczynniki do ballinga jakie s? tutaj

http://www.korale.pl/index.php/cPath/75

a jak je przyrz?dzic przeczytasz tutaj

http://www.aquarium.boleslawski.de/Metoda_Ballinga/body_metoda_ballinga.html

je?eli po przeczytaniu tego b?dziesz mia?a jakie? w?tpliwosci zapraszam na priv do mnie lub rah'a kt?ry jest w tym zaje....y

360+110-od 15 Grudnia 2006 sprzedam miejsce na reklame (300 znaków) :D www.fastquad.pl- dla morszczaków z nano-reef super zniżki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu http://www.arcadio17.republika.pl/morskie_200l/balling_morskie_200l.htm masz wszystko pieknie opisane co i jak zrobic oraz co kupic. Aha musisz sobie jeszcze kupic wage elektorniczna do odwazania skladnikow. Potwierdzam jakbys miala jakies watpliwosc pisz na priva do Raha. Ja bylem w tym zielony i on mi we wszystkim pomogl, to fachowiec od Ballinga.

200 l,ZEOvit system,AM Turboflotor Multi +aquabee 2000 AS igła.

[KZ:bac,food7,start2,Pohl's K-Balance,Pohl's B-Balance,Coral Vitalizer,Pohl's Xtra]

Balling Fauna Marin z mikroelementami FM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tego nie stosuje. Wystaczy wapn, sod, sol bez nacl i magnez. Mozesz sobie kupic tez w aptece plyn lugola i dozowac 1 krople na 50 litrow wody raz dziennie. Plyn lugola zawiera jod.

200 l,ZEOvit system,AM Turboflotor Multi +aquabee 2000 AS igła.

[KZ:bac,food7,start2,Pohl's K-Balance,Pohl's B-Balance,Coral Vitalizer,Pohl's Xtra]

Balling Fauna Marin z mikroelementami FM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.