majestic Zgłoś Napisano 18 Lipca 2015 Jak wysoko powinienem zawiesic lampe nad powierzchnia wody? Powierzchnia dna 40x40, wymiar lampy 40x21. (Mocy 2xza duzo wiec to pomijam) Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
licek Zgłoś Napisano 18 Lipca 2015 Ja w kostce 50x50 mam 20 cm od lustra wody.Ale to kwestia doświetlenia bokuw .Śmiało możesz dać wyżej.Po wymiarach lampy wnioskuje że to chinka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prospero Zgłoś Napisano 18 Lipca 2015 18-23 cm będzie optymalnie. Oczywiście to kwestia lampy ale ten przedział powinien być uniwersalny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pasek Zgłoś Napisano 18 Lipca 2015 Ja bym niżej niż 20cm nie wieszał. Miałem ok 15 i korale nie miały kolorów, były blade "wyprane". Cytuj Akwarium:60x60x50 panel, odpieniacz DIY na pompie Tunze 9410.04, obieg Tunze 1073.020, cyrkulacja Tunze 6015+6025, swiatło chińczyk 120W+2x24W T5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tadzik443 Zgłoś Napisano 18 Lipca 2015 Moim zdaniem nie nizej jak 15 cm ale wyzej to zalezy od lampy i baniaka bo jezeleli masz baniak 120 a lampe defykowana na 100l to boki beda nie doswietlone wtedy wystarczy wyzej zawiesic lampe Wysłane z mojego SM-G900F za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzegorz falkowski Zgłoś Napisano 19 Lipca 2015 Zależy od katu padania soczewek ja moje razory maxpecta mam 20 cm nad tafla i na maxa niedoswietlaja boków musiałem dołożę dwie belki po obu stronach po 2 t5 i teraz korale maja sie znacznie lepiej Ale dodam ze baniak ma 80 cm głębokości i to jest prxyczyna Cytuj Moj baniak 900L Moja galeria Moj profil Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
majestic Zgłoś Napisano 19 Lipca 2015 Okey powiesilem jakies 12cm od lustra wody- wydaje mi sie ze tak jest dobrze choc ostatecznie okaze sie pewnie dopiero jak dojdzie skala a pozniej jakies zycie. Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Ja w kostce 50x50 mam 20 cm od lustra wody.Ale to kwestia doświetlenia bokuw .Śmiało możesz dać wyżej.Po wymiarach lampy wnioskuje że to chinka. Kolorowa chinka prosto ze statku') Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach