JerzyB Zgłoś Napisano 5 Września 2015 (edytowane) Witam Zbieram się do gruntowego wyczyszczenie sumpa.I tu pytanie czy wyjmując siporax na np. godzinę nie zabije życia w nim? Dodam że nie będzie zamoczony. Pozdrawiam Edytowane 5 Września 2015 przez JerzyB (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
neopl Zgłoś Napisano 5 Września 2015 bakterii tak łatwo nie zabijesz, przynajmniej tych które są w głębi kanalików, aczkolwiek na Twoim miejscu zlałbym te 5l wody do wiadra i tam umieścił siporax, co za problem Cytuj Akwa 140x62x55 opti Odpieniacz DIY na pompie 6500l/h, lampa T5 8x54w, cyrkulacja Jebao rw-15 i wp-25, obieg NJ4500, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JerzyB Zgłoś Napisano 5 Września 2015 bakterii tak łatwo nie zabijesz, przynajmniej tych które są w głębi kanalików, aczkolwiek na Twoim miejscu zlałbym te 5l wody do wiadra i tam umieścił siporax, co za problem Problem ponieważ siporaxu nie mam w siatce tylko luzem i kłopot z wyjmowaniem , a jest tego 20l Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ThoOma Zgłoś Napisano 5 Września 2015 (edytowane) to ja się dorzucę z pytaniem. Zauważyłem dzisiaj przy podmiance że dosyć dużo syfu już w tym siporaxie. Wypłukać w wodzie z podmiany i spowrotem do sumpa czy olać temat ? Edytowane 5 Września 2015 przez ThoOma (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snajper2407 Zgłoś Napisano 5 Września 2015 wypłukać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach