Dawid006 Zgłoś Napisano 20 Września 2015 (edytowane) Witam, wszystkie 3 sztuki millepor nie wypuszczają długich nitek zanikało to u nich po jakimś czasie i mają tylko krótkie polipy w nocy również co jest przyczyną? Parametry w normie: po4 salifert 0-0,3 no3-1 kh-7,3 ca-455 za wysokie przez walnięty test Karmię raz w tygodniu pod wieczór. Jedynie co zauważyłem, że różowa akra która ma przyrost ma długie polipy, ale bardzo długo się wybrawia. Wcześniej oświtlenie na led-ach cob jakieś 250w teraz dołożone 2x54w t5. Wprowadzałem je w różnym czasie i zawsze tak samo. Pozdrawiam Edytowane 20 Września 2015 przez Dawid006 (wyświetl historię edycji) Cytuj 600l netto, Ati PowerCone 200 , t5 10x54w plus 2x xr15wg4 pro, pompa balling ebtech, maxspect gyre. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 20 Września 2015 Możesz wkleić zdjęcie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dawid006 Zgłoś Napisano 20 Września 2015 Cytuj 600l netto, Ati PowerCone 200 , t5 10x54w plus 2x xr15wg4 pro, pompa balling ebtech, maxspect gyre. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stani Zgłoś Napisano 22 Września 2015 Mysle, ze jest jeszcze pare parametrow do przetestowania. Poza tym, dosyc wazne jest, zeby parametry "staly" przez kilka miesiecy. Ewentualne lekkie dokarmianie tez moze miec wplyw, podobnie jak oswietlenie lub zwykle zasolenie czy prad wody. Cytuj 120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prospero Zgłoś Napisano 22 Września 2015 Na początek to... wystaw ją z tego przeciągu Lubi jak jej podwiewa ale chyba tutaj wieje zbyt mocno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dawid006 Zgłoś Napisano 22 Września 2015 Ma różny prąd, a szczepka przystawiona do szyby dla lepszego zdjęcia. No to postaram się utrzymać super stałe parametry, chociaż i tak co tydzień testy i delikatne korekty, więc cierpliwość i czekam na efekty. Pozdrawiam Cytuj 600l netto, Ati PowerCone 200 , t5 10x54w plus 2x xr15wg4 pro, pompa balling ebtech, maxspect gyre. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Panoramiks200 Zgłoś Napisano 22 Września 2015 Kh to trochę częściej bym badał niż co tydzień Moje też słabo polipowały w mocnym prądzie no chyba że stresik po przystawieniu do szyby dla lepszego zdjęcia Hmm.. może postawić ją gdzie ma stać docelowo i strzelić fotę za tydzień lub dwa nawet jeśli będzie dużo gorsze ujęcie Lecz millepory to wredne bestie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dawid006 Zgłoś Napisano 23 Września 2015 chuchałem i dmuchałem na nią Ale tak wszystkie mają w końcu może dojdą do siebie, ale ciekawe, że mają przyrosty. Do zdjęcia za pozowała pięknie bez stresu . Cytuj 600l netto, Ati PowerCone 200 , t5 10x54w plus 2x xr15wg4 pro, pompa balling ebtech, maxspect gyre. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach