endriu3005 Zgłoś Napisano 7 Listopada 2015 Jezeli jest to mozliwe to szczoteczka do zebow powinno dac rade, ja tak walczylem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beowulf Zgłoś Napisano 7 Listopada 2015 wczoraj dość mocno poszorowałem chwile było nawet ładnie ale po paru godzinach znowu sie pokazało co to za cholerstwo? Cytuj . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
endriu3005 Zgłoś Napisano 7 Listopada 2015 dokladnie tak jak mowisz, ja tez dalem niebieskie swiatlo tylko i bardzo malo karmilem ryby, i nic wiecej nie dawaj do akwa na dana chwile, po szorowaniu mechaniczny glonow te reztki tez musza szybka zniknac z akwa, ja dalem wate filtracyjna czy jakos tak ( ta biala) na kratke i po godzinie nowa i pomoglo, pozniej dostalem glonow wlochatych to szczotka nie pomogla i dalem rowaphos i juz po klopocie, a i tez polecam rybke salaris Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beowulf Zgłoś Napisano 7 Listopada 2015 chce rybke kupić tylko czy ona zasmakuje w tym badziewiuu:P Cytuj . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
endriu3005 Zgłoś Napisano 7 Listopada 2015 Ooo tak moja jadla wszystko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onestone Zgłoś Napisano 13 Listopada 2015 U mnie niestety ten sam problem No3 2-5 salifert Po4 0.00 salifert Baniak stoi juz ponad pól roku,skała czysta a szyby masakra. U mnie piasku nie ma i tony spaghetti w sumpie.Juz mi ręce opadają.Tez swiece ledami +t5. Próbowałem już wymiane świetlówek,uv,węgiel aktywny,dodanie światła nad sumpem,wstrzymanie sie z podmianami... kompletnie nic. Beowulf jak u Ciebie sytuacja i co ile czyścisz szyby? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arek23 Zgłoś Napisano 13 Listopada 2015 Użyj absorber na krzemiany sery i zobaczysz różnice umie zadziałało dodatkowo przestałem lać sól bez soli Cytuj Akwarium 120x60x55 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onestone Zgłoś Napisano 14 Listopada 2015 Myślisz ze glony zielone maja związek z krzemianami ? Jeszcze jedno membrany i żywicy nie wymieniałem juz dawno a tds nie mierze,ale z drugiej strony problem mniejszy lub większy byl zawsze u mnie nawet przy nowym sprzęcie,lecz wówczas myślałem ze to efekt dojrzewania. Chyba sprobuje z NPpro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arek23 Zgłoś Napisano 14 Listopada 2015 umnie zadziałało bo najprawdopodobniej szybko wyjałowiło wode wg informacji z forum absorbuje nie tylko krzemiany ale i mikro Cytuj Akwarium 120x60x55 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kilek Zgłoś Napisano 18 Listopada 2015 Beowulf jak tam Twoje glony? Zeszły? Jestem ciekaw bo mam ten sam problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beowulf Zgłoś Napisano 18 Listopada 2015 dziś lub jutro zrobię zdjęcia glony nadal są ale już bardzo mało wygląda to jak typowe dino Cytuj . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kilek Zgłoś Napisano 22 Sierpnia 2016 wygrałeś walkę z glonem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach