Karolk Zgłoś Napisano 13 Października 2015 Czy ktoś rozpozna co to ? pojawiły sie jakiś dziwne pęcherze na grzybkach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukisc Zgłoś Napisano 13 Października 2015 Wygląda mi to na wirki Pozdrawiam Łukasz Cytuj 375l z sumpem, Maxspect Gyre 150, 1x Jeba WP-25,Jebao DC 1200,Vertex Omega 180i,34kg skały, 6x 54W T5+ 60W Led multichipy, , auto dolewka, RO+DI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pipider Zgłoś Napisano 13 Października 2015 Wirki. Odsysaj, a jak możesz to wyjmij korale i opłucz. Wirki łatwo odpadają. Zostawione same sobie mogą przerodzić się w plagę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R.I.P Zgłoś Napisano 13 Października 2015 Jak już ci grzyby oblazły to masz je w całym akwarium. Możesz próbować odsysać , płukać skałki w dipach jak koledzy wyżej radzili albo próbować z wargaczami i mandarynami. Jak one nie pomogą to chemia nieunikniona ( w przyszłości). PK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukisc Zgłoś Napisano 13 Października 2015 U mnie najlepiej się sprawdza Halichoeres chrysus, wirki są nadal ale mało widoczne. Wcześniej nawet po szybach mi łaziły. Hexataenie i mandaryna też mam, ale dopiero po wpuszczeniu chrysusa ich populacja drastycznie się zmniejszyła,w tej chwili trzeba dobrze poszukać żeby jakiegoś dziada znaleźć . Pewnie cała trójka ma w tym swój udział, ale jednak stawiam na chrysusa Pozdrawiam Łukasz Cytuj 375l z sumpem, Maxspect Gyre 150, 1x Jeba WP-25,Jebao DC 1200,Vertex Omega 180i,34kg skały, 6x 54W T5+ 60W Led multichipy, , auto dolewka, RO+DI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R.I.P Zgłoś Napisano 13 Października 2015 Zgadzam się ( też posiadam te dwa wargacze) to bardzo pracowite i pożyteczne rybki , nieodzowne w każdym reef'owym zbiorniku. PK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Karolk Zgłoś Napisano 18 Października 2015 Dzięki za pomoc narazie odsysam jak to nie pomoże to wpuszczę rybki o których pisze lukisc Jeszcze raz dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukisc Zgłoś Napisano 18 Października 2015 Odsysanie na 100% nie pomoże, bo osysasz tylko te co widzisz, a skoro je widzisz to są już wszędzie Pozdrawiam Łukasz Cytuj 375l z sumpem, Maxspect Gyre 150, 1x Jeba WP-25,Jebao DC 1200,Vertex Omega 180i,34kg skały, 6x 54W T5+ 60W Led multichipy, , auto dolewka, RO+DI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach