Rafałz1 Zgłoś Napisano 26 Października 2015 Zamówiłem 4,5kg żywego piachu to dosypię może wtedy się coś ruszy ...a jeżeli chodzi o zwierzęta to lepiej nic nie dokupować ?.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ibiza Zgłoś Napisano 26 Października 2015 Po cholerę ci ten piach ? Tego już masz sporo . Cytuj zbiornik 120x60x60 +sump . odpieniacz Sebastek czarna perla na Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040 , cyrkulacja wp-40 rw-15 , obieg Jebao9000 , oswietlenie Gieseman Matrix II 8x39w . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marb Zgłoś Napisano 26 Października 2015 Każde kolejne pytanie to taka mała prowokacja Cytuj Moje akwa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rafałz1 Zgłoś Napisano 26 Października 2015 no jasne że prowokacja no jakby nie inaczej ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
guzalki Zgłoś Napisano 15 Grudnia 2015 Jestem lekko zaskoczony ze takie parametry ( czy zasolenie jest takie jak podajesz, przecież nie masz żadnych korali konsumujących Ca ). Tak czytam i zastanawiam się czy w twoim przypadku nie najlepszy byłby całkowity restart tego zbiornika. Skała i piasek niech zostaną. Całą wodę od nowa wymienił na poprawnie zasoloną, jeśli miałbyś możliwość dostania od kogoś z twoich terenów wody z podmiany to też było by fajnie. Do tego bakterie na start i węgiel ale to z innego powodu. Nie rozumie dlaczego tak kombinujesz z podmianami, przy takim litrażu jak i ilości życia to spokojnie podmiany po 10l starczą bo widać że skały sporo. Wymiana całej solanki ( nowa plus od kogoś z podmian ) ponieważ czort wie jaką ty tam masz wodę i dosalanie tu chyba nic nie da. Pozdrawiamy i życzymy powodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach