lapsiak84 Zgłoś Napisano 7 Listopada 2015 Witam. Chvialem zapytac czy brzydala mozna jakos przestawic. Po wpuszczeniu do akwa jak szalony (ku mojemu zdziwnieniu) rzucil sie na aiptasie. Po kilku chwilach zaczal plywac w jednym rogu akwarium to zrozumiale stres itp. Ale nastepnego dnia aiptasia raczej go nie interesowala zdecydowanie bardziej smakowala mu tubipora i cladiela oraz sinularia. W zwiazku z tym przerzucilem go. Do sumpa do komory z glonami i masa aiptasii. Nie karmie go. Czy sila rzeczy z glodu zainteresuje sie ta aiptasia? A potem mozna go bedzie spokojnie przerzucić do zbiorniczka glownego? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 7 Listopada 2015 Jak za duże porosły to raczej nie ruszy, mój kosił tylko mniejsze sztuki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lapsiak84 Zgłoś Napisano 7 Listopada 2015 Ile moge go tak bezpiecznie trzymac w tym simpie zeby go nie zaglodzic w przypadku gdyby sie nie zainterrsowal aiptasia? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seicodriver Zgłoś Napisano 7 Listopada 2015 Kupujac brzydala mogles sie liczy ze bedzie zarl miekkie i lpsy kazdy tak robi predzej czy pozniej...taka jego natura Cytuj 80x35x40, LED PS black phyton 90w+ T5 24W Actynic, 2X tunze 6015, Deltec MCE600 Kolorowo miękko-lps-owo:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lapsiak84 Zgłoś Napisano 7 Listopada 2015 No trudno a w takim razie czy on je zre do tego stopnia ze zje calkiem lub usmierci czy tylko poskubie na tyle nieszkodliwie ze sie zregeneruja? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thomas kay Zgłoś Napisano 7 Listopada 2015 jeśli są w sumpie aiptasie to on z głodu na pewno nie padnie, zaczyna wyjadać od najmniejszych sztuk, największych nie zje Cytuj Tisze jediesz dalsze budiesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seicodriver Zgłoś Napisano 7 Listopada 2015 Jak zostawisz go w glownym zezre do sna mi kiedys wyplenil euphyllie sinualarie zoia i xenie do cna...aiptasi nie ruszyl Cytuj 80x35x40, LED PS black phyton 90w+ T5 24W Actynic, 2X tunze 6015, Deltec MCE600 Kolorowo miękko-lps-owo:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukisc Zgłoś Napisano 7 Listopada 2015 Ja mojego do komina wrzuciłem i parę miesiecy tam pływał, potem sprzedałem Pozdrawiam Łukasz Cytuj 375l z sumpem, Maxspect Gyre 150, 1x Jeba WP-25,Jebao DC 1200,Vertex Omega 180i,34kg skały, 6x 54W T5+ 60W Led multichipy, , auto dolewka, RO+DI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Badgerstone Zgłoś Napisano 22 Grudnia 2015 A u mnie wyjadł aiptasie , a nie rusza euphyli , a mam 4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach