Skocz do zawartości
gaduch

[S] Odpieniacz DYI Bubble King 200 mini

Rekomendowane odpowiedzi

Mam do sprzedania używany odpieniacz produkcji jednego z forumowiczów. Do tej pory pienił w moim starym zbiorniku (http://nano-reef.pl/...skrawek-oceanu/). Niestety jest za mały na moje nowe 900L, dlatego idzie na sprzedaż. Dodatkowo w celu doprowadzenia go do pełnej sprawności konieczne są do przeprowadzenia pewne prace serwisowe związane ze szczelnością kubka. Tuleja stanowiąca podstawę kubka w chwili obecnej a luźno w chodzi w rurę bazy odpieniacza - konieczna jest wymiana uszczelki na grubszą. Dodatkowo sam kubek trzeba uszczelnić nową uszczelką (pomiędzy rurą kubka a jego podstawą). Na koniec konieczne jest doklejenie wieczka kubka do rury kubka (wieczko ma też pęknięcie do sklejenia przy okazji łączenia z rurą kubka).

Trochę pracy jest ale odpieniacz jest świetna do zbiorników do ~500l. Poza tym mam nadzieję, że cena zachęci majsterkowiczów do zainwestowania trochę czasu i odrobiny pieniędzy w naprawę.

W środku pracuje pompa tunze 9420.04 - idealnie bezgłośna i produkująca mnóstwo piany.

Cena jaka mnie interesuje - 500 400 PLN .

Odbiór najchętniej osobisty (Warszawa albo okolice), chciałbym aby osoba kupująca obejrzała dokładnie odpieniacz przed zakupem, ponieważ nie przyjmuję reklamacji.

Poniżej zdjęcia:

IMG_0564.jpg

IMG_0565.jpg

IMG_0566.jpg

IMG_0555.jpg

Edytowane przez gaduch (wyświetl historię edycji)

900l w obiegu: Nowy początek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

UP. Nowa cena w pierwszym poście. Warto kupić nawet dla samej pompy (nowa kosztuje ok.600PLN).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpieniacz sprzedany. Proszę o zamkniecie wątku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.