Skocz do zawartości
michalkm

Szukam białej xenii...

Rekomendowane odpowiedzi

Może ktoś z Warszawy ma i mógłby się podzielić choć jednym polipem? ;) Chodzi mi o odmianę białą, której polipy rosną w "bukiecie" z jednego grubego pnia - nazywa się toto chyba X. umbellata, gdzie indziej widziałem zaklasyfikowane jako Anthelię ale mniejsza o nazwę. Poszukuję też clavularii i ew. ricorei florydzkiej, chociaż tego ostatniego pewnie nikt nie ma zbyt wiele ;)

Pozdrawiam,

- mkaz -

3x24WT5, Unifilter750 sarcophyton, sinularia flexibilis, clavularia, capnella, cladiella, 2xdiscosoma, xenia, montipora foliosa, 2xastrea, 2 dzikie kraby, 8 pustelników

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak bedziesz przez Radom przejezdzal to zajedz do mnie. Dam Tobie kilka szczepek. Ja tez nieraz jestem w Wawie, to jak bede jechal, mozemy sie umowic jak nikt z Wawy nie bedzie chcial sie podzielic, chociaz watpie :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na allegro ktoś z wawy sprzedaje pompom xenię - cena bardzo przystępna bo zdaje się, że 19 zł za krzaczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Lukasz.PL: a to pech! jeszcze niedawno jeździłem do Kielc przez Radom dosyć często, ale już raczej nie będę. A planujesz być w Warszawie w przeciągu, powiedzmy kilku najbliższych miesięcy?

@BeRsErK: coś nie mogę znaleźć tej aukcji - na hasła xenia, ksenia, koralowiec itp. nic nie znajduję ;)

3x24WT5, Unifilter750 sarcophyton, sinularia flexibilis, clavularia, capnella, cladiella, 2xdiscosoma, xenia, montipora foliosa, 2xastrea, 2 dzikie kraby, 8 pustelników

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pewno bede :-)

Jezeli masz 'zbedne' 30-50zl, to idz do Akwarium-Farm. Tam jej maja bardzo duzo, ale zakupow tam nie polecam. Strasznie drogo. Ceny z nog zbijaja. Wlasciciel wyglada jakby losowal z glowy ceny i bedzie staral sie wepchnac Tobie sporo rzeczy, takze badz cierpliwy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ricorde florde i rozne clavulatie mam ale niestety nie bedzie mnie przez najblizsze 2 tygodnie jesli potem bedziesz zaintereowany to mozemy sie jakos skontaktowac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Micha? - mo?e si? zako?czy?a aukcja - pewno lada chwila zn?w wystawi.

Bizonik - masz foty tej ricordea'i ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Lukasz.PL: zaraz wyślę Ci na priv namiary do mnie (telefon, mail), a jak będziesz kiedyś jechał do Warszawy, daj znać, jeśli będziesz miał szczepki na zbyciu to się umówimy (podjadę na dworzec).

@Bizonik: Tobie też wyślę namiary, generalnie nie śpieszy mi się i czy to będzie za dwa tygodnie czy dwa miesiące to bez różnicy, a na pewno będę zainteresowany - jak wrócisz z podróży to daj znać ;)

@BeRsErK: tej aukcji nie widzę, ale mniejsza z tym. Za to xenia elongata, którą mam od Ciebie zajmuje mi już co najmniej 1/3 akwarium ;) A cladiella do dziś nie przyrosła ;)

Dzięki wszystkim za pomoc ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.