Skocz do zawartości
Piotr1

Clarck

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie czy jesli mam w zbiorniku jednego doroslego clarcka to czy moge dolzyc do niego jeszcze parke clarckow?? Czy nie bedzie on agresywny w stosunku do nowych??

200 l,ZEOvit system,AM Turboflotor Multi +aquabee 2000 AS igła.

[KZ:bac,food7,start2,Pohl's K-Balance,Pohl's B-Balance,Coral Vitalizer,Pohl's Xtra]

Balling Fauna Marin z mikroelementami FM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zależy od jego "ego", ja też w takim samym akwa ma dorosłego clarka. Rozbujnik jak czort ;). Zona uparła się że chce mieć błazenki, trochę obawiałem się czy przeżyją. Pierwsze dwa dni była makabra, ganaił je jak czort, aż z akwa wyskakiwały ;). Po trzech dniach dał im spokój, pływaja razem bez żadnego zaczepiania.

Ale do ukwiała ich nie dopusci, czaja się ale bez szans.

Mi akurat się udało, ale to zależy od egzemparza.

Jednym słowem trzeba zaryzykować z możliwoscią przeniesienia (w razie czego) którejś z ryb do iinego akwa, albo do sprzedania.

powodzenia

pozdr

Tomasz

akwa 300 l + sump 100 l i masa potrzebnych i niepotrzebnych dupereli :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi sie tez wydawalo ze sobie odpuscil,za jakis czas powybijal po cichutku wszstkie nemo.rano znajdywalem tylko suche nemo na podlodze,nawet wiekszego dod siebie premnasa zabil.natomiast melanopus jakos zdolal przezyc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

biblik - no to mnie pocieszyłeś ;)

akwa 300 l + sump 100 l i masa potrzebnych i niepotrzebnych dupereli :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam dwa clarki, ktore sie raczej nie lubia, oglolnie co jakis czas sa wieksze i mniejsze wojny

wiekszy zajmuje ukwial... mniejszy spi w sacropythonie

ryba bardzo agresywna, je wszystko, takze nori podjada pokolcowi, praktycznie nie sposob nakarmic jakiegos kraba czy korala, wyrywa jedzenie z uchwytow, patykow szczypiec, potrafi zjesc konia z koptyami, a to czego nie potrafi (chodzi o wielkosc) to daje ukwialowi, tak wybila mi wszystkie male i srednie slimaki

w/g mnie szanse na powodzenie sa niewielkie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.