Wasyl Zgłoś Napisano 10 Stycznia 2016 Witajcie! Mam mały dylemat..chciałbym dzisiaj kupić Wargatka i dołożyć go do obsady gdzie prawie od dwóch miesięcy pływa Pictochromis Paccagnellae. Doktora miałem kilka ładnych lat i w nieobecnym już baniaku to on rządził nad Paccagnellae. Niestety po przenosinach akwarium zmieniły się rządy i zauważyłem że pictochromis potrafił doktorka pogonić. Kilka tygodni temu jak przyjechałem do domu znalazłem martwego Wargatka na podłodze. Nie wiem co było przyczyną jego "złotego skoku". Może się czegoś wystraszył po zgaśnięciu światła (nie miałem jeszcze nocnego oświetlenia), ewentualnie może pogonił go Pictochromis. Czy jest szansa że pictochromis da mu spokój,czy mam sobie poprostu darować tą pożyteczną rybcie. Bardzo proszę o pomoc !! Pozdr, Adrian. Cytuj Cytuj 100x50x50 bez sumpa, oświetlenie 2x60W led DIY, odpieniacz Deltec MCE 600, cyrkulacja Jebao RW8 + Tunze 6025, 20kg real reef rock + 5kg live rock. Sól i ewentualne dodatki do wody - Colombo Link do bańki; http://nano-reef.pl/topic/77781-banka-huberta-250-low-tech/page__st__20#entry791962 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober6662 Zgłoś Napisano 10 Stycznia 2016 Jeżeli była taka sytuacja,to bym sobie odpuścił wargatka a w jego miejsce kupił krewetke która tez się zajmuje podobnym jak wargatek czyszczeniem .Szkoda żeby znowu wyskoczył,albo sprzedaj ta agresywna rybę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl Zgłoś Napisano 10 Stycznia 2016 (edytowane) No właśnie Karolu..też bałbym się zaryzykować i dlatego tymczasowo odpuszczę sobie Wargatka. Ciężka decyzja ale myślę że dla jego życia lepsza. Pozatym jak byłem dzisiaj w erybce to były same mikro Doktorki i wmawiałem sobie że żaden z nich mi nie odpowiada Edytowane 10 Stycznia 2016 przez Wasyl (wyświetl historię edycji) Cytuj Cytuj 100x50x50 bez sumpa, oświetlenie 2x60W led DIY, odpieniacz Deltec MCE 600, cyrkulacja Jebao RW8 + Tunze 6025, 20kg real reef rock + 5kg live rock. Sól i ewentualne dodatki do wody - Colombo Link do bańki; http://nano-reef.pl/topic/77781-banka-huberta-250-low-tech/page__st__20#entry791962 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach