Użytkownik Zgłoś Napisano 31 Stycznia 2016 (edytowane) Witam, mam ogromny problem i muszę szybko się nim zająć bo za chwile żona mnie udusi xD A więc praktycznie do nocy odpalałem nowy zbiornik i gdy już odpaliłem cały sprzęt ,woda która spływa do sumpa tak hałasuje w pudełku przelewowym takie jak by "siorpanie" czy zasysanie... Szukałem coś lecz nie znalazłem nic konkretnego oprócz zrobienia rewizji... No i że można skręcić na zaworku żeby powolniej spływała lecz jest to niebezpieczne i może skutkować zalaniem mieszkania. Czy ktoś udzieli konkretnej rady by uniknąć przerabiania hydrauliki ?? Edytowane 31 Stycznia 2016 przez Użytkownik (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 31 Stycznia 2016 powinno pomóc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kukabana Zgłoś Napisano 31 Stycznia 2016 Rewizja nic innego sam przerabialem to bo spie obok akwarium. Teraz jedynie slysze odpieniacz delikatnie. Cytuj 63l + 14l i 27l cube po nich są już tylko wspomnienia (i graty po szafkach) 144 litry pasji 80x45x40h pacific sun 120w + 2x24w odpieniacz deltek mc500, koralia 2+ jebao rw-4, jager 200w, obieg tunze 2400 refugium z piachem +6w led Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
berklej Zgłoś Napisano 31 Stycznia 2016 (edytowane) Właśnie po to jest ten zawór by ustawić nim odpowiedni przepływ bez hałasu. Jak sie zapcha to po to jest rewizja. Bez rewizji to taniec na linie, choć mi przez wiele lat nigdy sie nic nie zapchalo. Edytowane 31 Stycznia 2016 przez berklej (wyświetl historię edycji) Cytuj początek 300 l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kukabana Zgłoś Napisano 31 Stycznia 2016 Mi dwa razy slimak wpadl..... Cytuj 63l + 14l i 27l cube po nich są już tylko wspomnienia (i graty po szafkach) 144 litry pasji 80x45x40h pacific sun 120w + 2x24w odpieniacz deltek mc500, koralia 2+ jebao rw-4, jager 200w, obieg tunze 2400 refugium z piachem +6w led Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Użytkownik Zgłoś Napisano 31 Stycznia 2016 Rewizja, no to mi chyba pozostało żeby mieć spokój. A jak przytne rurke pod skosem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
berklej Zgłoś Napisano 31 Stycznia 2016 Nic to nie zmieni. Zrób rewizje, a spływ skrec aż poziom będzie nad rurka splywowa, a rewizja 5mm powyzej lustra wody w pudełku. Na spływie koniecznie sitko. Cytuj początek 300 l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach