Skocz do zawartości
bystrotrecon

SKAŁA ???

Rekomendowane odpowiedzi

W pobliskim sklepie mam możliwość kupna żywej skały. Wygląda dziwnie.. Może ktoś się wypowie na temat poniższych zdjęć. Dzięki.

post-26063-0-67510600-1455069617_thumb.jpg

post-26063-0-66497800-1455069807_thumb.jpg

post-26063-0-31845900-1455069522_thumb.jpg

Edytowane przez bystrotrecon (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem - aiptasie troche dino / okrzemki? ( Ten brazowy nalot) no i troche cyjano na tym pierwszym zdjęciu. Chyba dojrzewa akwa jeszcze. Ladna skałka z xenia to różowe na skale to alga wapienna, fajne zoaski jak cena dobra i możesz brać z koralami to bym się zdecydował czeka cię czyszczenie z aiptasi, nie wiem tylko jaka stara ta skała.

Edytowane przez ravicq (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

59 to drogo:)

Acropolis 800L ++ na ZEOVIT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To sobie odpuść w takiej cenie znajdziesz ładna skałę bez aiptasi i bez kłopotu a jeśli sobie ją przywleczesz później to inna sprawa. Ja osobiście kupiłem teraz real reef rock ok 16 kg może sobie o niej poczytaj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym sobie darował. Prawie 6 dych za kg to mega dużo. W eRybce jest po 43 i wysyłka za free.

Akwa: 375l (1500x50x50), Sump 70l (70x40x40), Cyrkulacja: Jebao CP-55, Światło: QMaven 6600 + 2x80W, Ceramika, Piasek: 20kg

156005748a1c0dfed1d13c2debaa7203u1054a16

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak wiem.. Reef Rock już prawie w drodze *:) brać lepiej bryły, talerze czy gałęzie, może pomieszać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego jak dobrze widzę jest to sklała z Auchan/ AquaEl. Oglądałem ją z tydzień może dwa temu bo byłem u brata w Szczecinie. Masakra w życiu bepym tego nie brał nawet za 20 zł a ich cena to ok 60 zł/kg. Bierz sakłę jaką chcesz. Cieżko jest Ci podpowiedzieć co masz brać. Wszystko zależy od tego co Ci się podoba no i jak chcesz to ułożyć.

A w Szczecinie było cos takiego jak Reef Szczecin może tam mają jakąś skalę na miejscu?

Akwarium 1200L + Sump 450L, Odpieniacz BK500, Oświetlenie LED EcoTech Radion XR30W, Cyrkulacja EcoTech VorTech MP40 + MP60, Obieg Tunze Silence Pro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam teraz same bryły jak coś sensownego z tego poukładam to dokupie talerze, bo talerze chyba 100 za kg tak jak gałęzie, swoją drogą od kogo bierzesz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

60zł ? HAHA

jakby było po 20zł za kilo to też bym się dobrze zastanowił

chyba że odzyskać korale (bez apitazji) a skałę ... no właśnie więcej z tym będzie zachodu niż pożytku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic specjalnego ta skała, jedynie co dobre to cena.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przesadzają.. a zawartość szkła to straszna lipa.. ogólnie Szczecin w tym temacie to wioska z tramwajami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

RRR lepiej kup a to jakie kawałki pomyśl co chcesz - popatrz na google Aquascaping reef i zobaczysz co Ci potrzebne.

OPTI 100x50x50 + sump 80x30x30, IS-200; Jebao DCT6000 na 60-80%; ATI Sunpower Dimmable 8x39W; Eheim Jager 200W; Maxspect Gyre XF 130 + Tunze; Żywy piach Nature's Ocean, LR + RRR, Sól FM/Colombo, Bakterie Bio Gro, BioPellets NP XL, Balling klasyczny na prochach FM, do tego coś tam od Knopa i KZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.