krzysiekmazi Zgłoś Napisano 18 Lutego 2016 Witam po malej katastrofie w zbiorniku pojawilo mi się cos na skalach ale nie wiem czy to Dino czy nie? Akwarium ma jakies 4miesiace. Ostatnio mialem zakwit bakteryjny i fitoplanktonu z powodu malej katastrofy budowlanej. Stosowalem podmiankę wody w sumie polowe objętości akwarium plus węgiel i phos guard, co do parametrów to pomalu wracają do normy. Stosowalem tez uv-c, i wszystko bylo w miare ale pojawiły mi się takie niby gluty troche to wygląd jak bakterie ale pojawił sie tylko na skale najbliżej powierzchni wody i przez dzień sa na nich bąbelki gazu.odsydalem wężykiem ale w sumie niewiele oddesalem wiekszosc pozostala na skale. Troche to wygląda jak Dino ale nie chciałbym stosować chemii gdyby nie bylo konieczne. Magnez w normie Ph7,9 Kh11 Ca tez w normie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo136 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2016 A to czasem nie cyjano Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysiekmazi Zgłoś Napisano 18 Lutego 2016 Nie bo to ma brazowawy kolor nieco zbliżony do okrzemek tylko jaśniejszy. Kolor fioletowy to od oświetlenia bobrobilem zdjęcie telefonem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach