Patyczak Zgłoś Napisano 21 Lutego 2016 Witajcie To już mój drugi słony zbiornik. Projekt powstał z myślą o mojej ulubionej rybie morskiej - mandarynie wspaniałym. Nie bez znaczenia był również fakt, że w mojej 30 litrowej nano rafce zaczynało brakować miejsca. Zbiornik zalany: 21.01.2016 Wymiary akwarium: 120x50x40 (z czego 11 cm szerokości zabiera panel) -odpieniacz: Tunze 9004 -pompa obiegowa: NewJet 1200 -cyrkulacja: JVP 102 -lampa: NHT5-900 (4x39W), w panelu aquael decolight -w panelu: glon spaghetti - 17 kg Marco Rocks Korale: -Zoanthusy -Clavularia -Briareum fluo -Caulastrea -Euphylia -Discosoma Woda: RO+ Red Sea Salt https://goo.gl/photo...kjEmYbTuTXnjbP8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomcio Zgłoś Napisano 21 Lutego 2016 Ciekawie to wygląda z tą jedną wyspą. Pozdrawiam T Cytuj akwarium: 140x60x60 OW (500l) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marine Zgłoś Napisano 21 Lutego 2016 Gratuluje zalania baniaka zwroce tylko uwage ze jestes przed dojrzewanie dobrze by bylo uzyc soli ubogiej Red sea slynie z bogactwa tak ze musisz uwazac. Cytuj DSB-REFUGIUM-AQUAFOREST POPRZEDNI ZBIORNIK MIEKASOW Boże chroń mnie przed wlewaniem czegokolwiek do zbiornika !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patyczak Zgłoś Napisano 21 Lutego 2016 (edytowane) W planach jest jeszcze zakup jakiś 5-10 kg skały, aby łagodnie zejść w dół z prawej strony. Na razie dojrzewanie idzie delikatniutko- pojawił sie okrzemek po 3 dniach znikł. Kostke 30l startowałem też na red sea i tam dojrzewanie przeszło bez żadnej plagi glonów. Może mam jakieś szczęście... byle nie zapeszyć Oczywiście skorzystam z rady i zachowam wzmożoną ostrożność Edytowane 21 Lutego 2016 przez Patyczak (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Romnar Zgłoś Napisano 21 Lutego 2016 Ja też startowałem na Red Sea i również żadnych problemów nie miałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patyczak Zgłoś Napisano 10 Marca 2016 Mała aktualizacja Doszło 5 kg skały i kilka korali. Wysypało trochę glonkiem, ale klasycznie nie przejmuje się tym i czekam aż sobie zniknie. https://goo.gl/photos/6i1Sam7GDRp65VqG6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach