Skocz do zawartości
mateusz86

Moja Rafka 80 L Opolskie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Po około 4 latach postanowiłem wrócić do akwarystyki.Założyłem 20-01-2016 aktualnie dojrzewa jak narazie bez większych problemów.

Akwarium:60x40x35 w tym panel 50x13

Odpieniacz: HiSea SQ 90

Cyrkulacja:Jecod RW4

Oświetlenie: Aqua Illumination Prime

Obieg: Eihem 1000

Dolewka: Tunze Osmolator Nano 3152

Sucha Skała 8 KG

Sól AF Sea Salt na start docelowo AF Reef Salt

Bakterie po podmiance Bio S

Ph 8,2

No2 0

No3 2

Mg 1350

Ca 400

Kh 8,6

Obsadę jaką planuje to LPS i Monti

Pozdrawiam

Mateusz

30da6f05e54bc4672bd4a61e3bdb0adb.jpg

71307400b04af6ea10b499b562ea0276.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez mateusz86 (wyświetl historię edycji)

60x30x35 (60L)+12cm (17L) tylny panel./Odpieniacz Miniflotor Aqua Medic/Koralia Nano x3/Oświetlenie Hagen GLO 4x24 W ATI 1 x Aquablue Special 24W 1 x ATI Blue Plus 24W T5 1 x ATI Purple Plus 24 W oraz 1 x Blau Actinic 24 W/ Grzałka JAGER 50 W/LR-7KG,LS-4,5Kg/obieg LOC-LINE EHEIM 1000 =

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widze ze zdecydowales sie na AI Prime - jak z bardzo podobnym zbiorniczkiem ruszylem w bardzo podobnym czasie i tez bardzo dlugo myslalem o tej lampce. Jednak koniec koncow zdecydowalem sie na Razora-przemowila za wyborem lokalizacja dystrybutora w Polsce w razie jakis usterek. Powodzonka w takim razie ze zbiorniczkiem.

Zapraszam do śledzenia mojej strony na facebooku oraz mojego bloga:

- https://www.facebook.com/Myreefblog-937761722986773/

- https://myreefblog.wordpress.com/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Widze ze zdecydowales sie na AI Prime - jak z bardzo podobnym zbiorniczkiem ruszylem w bardzo podobnym czasie i tez bardzo dlugo myslalem o tej lampce. Jednak koniec koncow zdecydowalem sie na Razora-przemowila za wyborem lokalizacja dystrybutora w Polsce w razie jakis usterek. Powodzonka w takim razie ze zbiorniczkiem.

Ja też długo się zastanawiałem :) Ale myśle,że z reklamacją nie będę miał problemów w końcu Sklep jest w pewnym sensie pośrednikiem.No i te sterowanie to bajka :)

Wygląda całkiem fajnie

Powodzenia :)

Dziękuje :)

60x30x35 (60L)+12cm (17L) tylny panel./Odpieniacz Miniflotor Aqua Medic/Koralia Nano x3/Oświetlenie Hagen GLO 4x24 W ATI 1 x Aquablue Special 24W 1 x ATI Blue Plus 24W T5 1 x ATI Purple Plus 24 W oraz 1 x Blau Actinic 24 W/ Grzałka JAGER 50 W/LR-7KG,LS-4,5Kg/obieg LOC-LINE EHEIM 1000 =

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem wiem sterowanie ma super - ale poszedlem w strone razora:) jak chcesz zobaczyć jak mój już 42 dniowy zbiorniczek śmiga to zapraszam na moją stronkę na fejsie i na mój blog! Adresy w mojej sygnaturze:) pozdrawiam:)

Zapraszam do śledzenia mojej strony na facebooku oraz mojego bloga:

- https://www.facebook.com/Myreefblog-937761722986773/

- https://myreefblog.wordpress.com/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ta lampka wystarczająco oświetla akwarium długie na 60cm? Pytam bo sam się zastanawiam nad dwiema na długości 100 cm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Czy ta lampka wystarczająco oświetla akwarium długie na 60cm? Pytam bo sam się zastanawiam nad dwiema na długości 100 cm.

Dwie na 100 cm idealnie,ponieważ producent podaje,że banieczkach 50x50 bez najmniejszych problemów oświetli.W moim akwarium boki są troszeczkę nie doświetlone ale to nie problem,ponieważ dam tam mało wymagające korale np.Rico :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Akwarium super się zapowiada, pobawiłbym się jeszcze ze skałą aby zrobić większy efekt głębi. Obecnie sam planuje podobny słoik i zbieram info. Jeśli to nie problem to napisz jakiego materiału wykonany jest panel i ile przegród zastosowałeś, masz może jakieś rysunki z wymiatami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Dzięki :) Panel jest wykonany ze szkła z jedną przegrodą i przyklejone spienione PCV. Jak mam polecić to zdecydowanie zrób z dwiema przegrodami bo bąbelki z odpieniacza czasami dostają się do akwarium.Jutro na PW wyślę fotkę panelu.

Pozdrawiam

Mateusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak się miewa baniaczek i odpieniacz ?Chcę ruszyć z podobnym akwarium i zastanawia mnie jak się spisuje ten odpieniacz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Baniaczek powiększony :) Jak na razie walka z plagami.Co do odpieniacza jak najbardziej polecam byłem bardzo zadowolony.Jeżeli chcesz mam go na sprzedaż.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.