Skocz do zawartości
rumek26

Sekcja hepatusa

Rekomendowane odpowiedzi

Ja wtedy miałem temp w nocy 25 dzień ok 27.

Skrecilem oświetlenie i przede wszystkim nie wkladaj rak do akwarium ;-)

Moj Hepatus teraz z reki je.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za odpowiedzi. Krytyka też pewnie się przyda. Racja że zbiornik młody i za szybko obsadzam wymagającymi rybciami ale sami wiecie jaka jest pokusa na początku ni chyba że nie pamiętacie jak to było u Was. Na forum jestem od 2011 bo wtedy zacząłem marzyć o morszczaku jeszcze przed budową domu. Prawdę mówiąc projekt domu wybierałem pod akwarium aby było na nie idealne miejsce. Budowa trwała kilka lat a potem musiałem się finansowo otrząsnąć aby akwa postawić. No i przez te kilka lat na forum mnie nie było. Ale wszystko od początku do końca zaplanowałem rury w podłodze sump i cała reszta w kotłowni w salonie samo akwa i cisza i spokój. Podejrzewam że nie jeden z Was popełniał wiele błędów ale jak mnie wkurza jak cholernie mnie wkurza ta wszechobecna krytyka na forach i jechanie po kimś nie znając go. Widziałem że hepatus ma wysypke i już od 2 tyg. dostawał karme z czosnkiem. Lampa zamówiona.

Dziękuję za zainteresowanie i dobre rady jestem zawsze pełen podziwu dla Was tych którzy przejmują się problemami innych i po raz kolejny pomogą nowemu. A reszcie się dziwie że w ogóle chce się im pisać.

Jeszcze jedno to temperaturę mam naprawdę podnieść do 28?

Pozdrawiam

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Słowa, słowa, słowa....

Jakoś nie mogę uwierzyć, że przez te kilka lat nie miałeś możliwości zapoznania się ze sposobami kalibracji refraktometru lub też sposobami zbijania NO3, że nie mogłeś poczytać o tym jak ten proces przebiega i jak długo, że nie spotkałeś się z hasłem "ospa". A takie problemy przedstawiałeś również w innych wątkach.

Jest jak mówisz, akwarium morskie to zapewne twoje marzenie, ale na pewno nie hobby.

I jeszcze jedno, żeby po tobie "jechać" nie muszę cię znać. Wystarczy, że uważnie przeczytałem to co pisałeś na forum. Tak to właśnie w necie działa.

Życzę powodzenia.

T

akwarium: 140x60x60 OW (500l)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słowa, słowa, słowa....

Jakoś nie mogę uwierzyć, że przez te kilka lat nie miałeś możliwości zapoznania się ze sposobami kalibracji refraktometru lub też sposobami zbijania NO3, że nie mogłeś poczytać o tym jak ten proces przebiega i jak długo, że nie spotkałeś się z hasłem "ospa". A takie problemy przedstawiałeś również w innych wątkach.

Jest jak mówisz, akwarium morskie to zapewne twoje marzenie, ale na pewno nie hobby.

I jeszcze jedno, żeby po tobie "jechać" nie muszę cię znać. Wystarczy, że uważnie przeczytałem to co pisałeś na forum. Tak to właśnie w necie działa.

Życzę powodzenia.

T

Ok rozumiem że nie musisz mnie znać żeby po mnie jechać, ale tak się zastanawiam jak ci się chce to w ogóle pisać skoro nie pomagasz jak pozostali tylko hejtujesz, czy to jest twoje drugie hobby? Bo mnie by się nie chciało.

(Nie) dziękuję za życzenia powodzenia.

Żeby nie zapeszyć ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za poświęcony czas .

Zebra wraca do zdrowia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.